Το ΚΙΝΑΛ στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό – Τα τρία δεδομένα της Χαριλάου Τρικούπη

57

Δεν το λένε φωναχτά, αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη βγάλει κομπιουτεράκια και υπολογίζουν τα δυνητικά ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Σε ιδιωτικές τους συζητήσεις τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στη Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζουν ότι εάν οι ευρωεκλογές διεξαχθούν χωριστά από τις εθνικές εκλογές, η πόλωση δεν θα είναι αντίστοιχη αυτής των εθνικών εκλογών και το ΚΙΝΑΛ θα μπορέσει να επαναπατρίσει μεγαλύτερο μέρος των παραδοσιακών του ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και κυρίως σε αυτές του 2015.

Και υποστηρίζουν ότι ο πήχης για την εκλογική επίδοση υπερβαίνει αυτής του ποσοστού που κατέκτησε η “Ελιά”, στις ευρωεκλογές του 2014, το 8% με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε σε τροχιά εξουσίας και αγγίζει το διψήφιο ποσοστό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα χαμηλό ποσοστό για τα κόμματα της ακροδεξιάς, ενδεχόμενο που τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να ανησυχεί τόσο τους δημοσκόπους όσο και τα κομματικά στελέχη.

Η αισιοδοξία για το διψήφιο ποσοστό στη Χαριλάου Τρικούπη προέρχεται από τρία βασικά δεδομένα: πρώτον, ότι οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, δεν εκπέμπουν μέχρι στιγμής αέρα ανανέωσης, ούτε αληθινού διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς. Δεύτερον, ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιούν χαμηλή δημοσκοπική πτήση και αδυνατούν να πείσουν ότι μπορεί να αλλάξουν το παιχνίδι υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Και τρίτον, ότι ο κόσμος που συρρέει στις εκδηλώσεις του κόμματος αποδεικνύει την τάση επιστροφής των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης.

Η στρατηγική για τις ευρωκάλπες θα περιλαμβάνει ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό με κύριο άξονα το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και την στρατηγική αποδόμηση του βασικού του επιχειρήματος για τη δημιουργία του δήθεν αντιδεξιού μετώπου, από ένα κόμμα που συγκυβέρνησε αρμονικά με ένα ακροδεξιό (τους ΑΝΕΛ), επί τέσσερα χρόνια.

Την επιχειρηματολογία του ΚΙΝΑΛ θα έρθει να ενισχύσει και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την Κομισιόν, Φράνς Τίμερμανς, που μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τάσεις όσμωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται να έρθει στην Αθήνα στα τέλη Μαρτίου για να παραβρεθεί στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Στο ΚΙΝΑΛ έχουν αποφασίσει επίσης να κλείσουν και τις όποιες εκκρεμότητες αφορούν τα ζητήματα των ψηφοδελτίων. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε μια από τις σημαντικότερες και αφορούσε την εκ νέου συμπερίληψη του Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, όπως άλλωστε ο ίδιος είχε ζητήσει, με την υποσημείωση ότι φαίνεται διατεθειμένος να δώσει και την μάχη των εθνικών εκλογών, εάν αυτές γίνουν τον Οκτώβριο.

Η επίλυση του ζητήματος που αφορούσε και τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με την κάθοδό του στην Αχαϊα, ανοίγει το δρόμο για την λύση και του τελευταίου “αγκαθιού” που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος και θα γίνει με την τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ