Το πρώτο «μεγάλο έργο»της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο…μετατροπή σε ανοιχτό κέντρο κράτησης το στρατόπεδο της Κορίνθου

79

Σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση  μεταναστών  και την μετατροπή σε ανοιχτό κέντρο κράτησης του στρατοπέδου της Κορίνθου

Για μια ακόμη φορά, εν κρυπτώ και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κορινθίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να μετατρέψει το χώρο του πρώην ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο μεταναστών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του, οι Κορίνθιοι εκφράζουν  δημόσια την αγωνία τους και καλουν  όλους τους φορείς σε έκτακτη συνάντηση,  γιατί όπως  ισχυρίζονται , επίκειται μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο στρατόπεδο και η μετατροπή του σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας, αιφνίδια και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε την εγκατάσταση στο στρατόπεδο της Κορίνθου μεταναστών.

Μόλις χθες, λίγες ώρες πριν τις αποκαλύψεις του νέου Δημάρχου Κορινθίων, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε την Πολιτική Ηγεσία
του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος ως αιτία της συνάντησης το  ενδιαφέρον του για την εγκατάσταση
των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας σε αυτό με πρόφαση την μείωση κόστους των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί το πρώτο «μεγάλο έργο»  στην Πελοπόννησο, την πρώτη απόδειξη κατά της Κορινθίας απο την  κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ