Τσίπρας στη WSJ: Και να φύγει ο Καμμένος, η κυβέρνηση δεν θα πέσει

75

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα καταρρεύσει ακόμα κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal. Παράλληλα, διεμήνυσε πως είναι αποφασισμένος να κυρώσει τη λύση για το ονοματολογικό εφόσον η ΠΓΔΜ τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έλθει την ελληνική Βουλή τον Μάρτιο, ενώ ερωτηθείς αν σκοπεύει να αναβάλει την απόφαση για το Σκοπιανό, ώστε να έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, υπογράμμισε πως «δεν παίζει παιχνίδια» με το ονοματολογικό.

«Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας» στην ΠΓΔΜ, ολοκλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά, ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να μην προβεί σε περικοπή συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αχρείαστο μέτρο που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος, υποσχέθηκε να διατηρήσει τις συντάξεις και να πείσει τους πιστωτές και διευκρίνισε πως η Αθήνα δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

aixmi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ