Αλπικό τοπίο στα Τρίκαλα Κορινθίας

54

Ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο όταν είναι χιονισμένο, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας και άλλο τόσο από το Ναύπλιο

Τρίκαλα Κορινθίας, τύφλα να έχει η Ελβετία. Αυτό είναι το σλόγκαν που κουβαλάνε μαζί τους όσοι επισκέπτονται τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Λίμνη Δόξα τους χειμερινούς μήνες και ειδικά όσοι έχουν τη τύχη να επισκεφτούν την περιοχή με χιόνια, όταν αυτή είναι ντυμένη στα λευκά.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην …

Ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο όταν είναι χιονισμένο, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας και άλλο τόσο από το Ναύπλιο, ξεδιπλώνεται στα μάτια των επισκεπτών και οι εικόνες μίας φύσης που οργιάζει κυριολεκτικά αποτυπώνονται για πάντα στη καρδιά τους.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος χειμερινός προορισμός, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα.

Τρίκαλα Κορινθίας σε ένα μαγευτικό χιονισμένο τοπίο

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν μόλις 144 χλμ από Αθήνα και 119 χλμ από Πάτρα. Προορισμός δηλαδή εύκολα και γρήγορα προσβάσιμος γι αυτό και συγκαταλέγεται στους αγαπημένους της Πελοποννήσου.

 

Στην πραγματικότητα δε μιλάμε για ένα χωριό αλλά για 3 μεγάλες συνοικίες (Κάτω, Μεσαία και Άνω συνοικία) που συγκροτούν ένα παραδοσιακό χωριό που κυμαίνεται σε υψόμετρο από 900 έως 1100 μέτρα. Οι τρεις οικισμοί είναι χτισμένοι στη θέση του αρχαίου Μύσαιου του όρους Ζήρεια από το 10ο αιώνα και θεωρούνται οι αρχαιότεροι της ευρύτερης περιοχής.

Αφορμή για την ίδρυση των Τρικάλων ήταν οι επιδρομείς στα πεδινά της Κορινθίας. Οι κάτοικοι νιώθοντας την απειλή, ανέβηκαν σε ψηλότερα υψόμετρα, δυσκολότερα προσβάσιμα δημιουργώντας έτσι, χωριά «φυλακισμένα» σε ένα κατάφυτο τοπίο που λειτουργούσε και σαν φυσικό τείχος προστασίας.

Το αλπικό τοπίο μοιάζει παραμυθένιο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την παράδοσή του. Οι τουριστικές δομές δημιουργούν έναν ιδανικό ορεινό προορισμό για Σαββατοκύριακο ή πολυήμερες διακοπές ενώ το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας βρίσκεται μόνο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Τρικάλων.