Πρόταση βόμβα της εισαγγελέως : – Αθώος για τον βιασμό ο Φιλιππίδης !

451

H εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας όσον αφορά τον βιασμό της από τον Φιλιππίδη και πρότεινε να κριθεί αθώος για το πρώτο από τα δύο αδικήματα που κατηγορείται.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Π. Φιλιππίδη

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014. Η εισαγγελική λειτουργός θα ζητήσει σήμερα από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Τι είπε στη συμπληρωματική απολογία του

Ένταση και εκνευρισμός επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην οποία διεξήχθη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Η πλευρά του ηθοποιού ζήτησε συμπληρωματική απολογία προκειμένου να προσκομίσει κάποια έγγραφα, η οποία και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα

Ειδικότερα, σημειώνεται πως ο κ. Φιλιππίδης κατέθεσε αίτημα, δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του, Κικής Πακιρτζίδου, για να απολογηθεί συμπληρωματικά, λίγο πριν την έναρξη της αγόρευσης της εισαγγελέως της έδρας για το εάν θα κριθεί ή όχι ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο ηθοποιός προχώρησε σε παράθεση στοιχείων ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση σε βάρος του είναι οργανωμένο σχέδιο με οικονομικό κίνητρο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού είπε ότι θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του μόλις χθες και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση, με το δικαστήριο να οδηγείται σε διακοπή, προκειμένου να αποφασίσει.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, τα έγγραφα «αποδεικνύουν ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας, συνήγορος της πρώτης και τρίτης καταγγέλλουσας, έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί την τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο». Η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, τόνισε πως «σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππίδη και της συνηγόρου του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση.

koutipandoras.gr