«Έξυπνοι» ψηφιακοί υδρομετρητές και στην Κόρινθο

60

«Έξυπνοι» ψηφιακοί υδρομετρητές και στην Κόρινθο: Ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες η διαδικασία  αντικατάστασης των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά, στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9,6 εκ ευρώ, και είναι πλήρω χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο, που αφορά 32.000 νέα, σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα παρουσιάστηκε σήμερα σε μία πολυκατοικία στο κέντρο της Κορίνθου.

Η τοποθέτηση των υδρομέτρων, μέσω της ψηφιακής καταμέτρησης , ελαχιστοποιεί τις απώλειες ύδατος , επιτυγχάνει συνεχή έλεγχο και επίβλεψη της ροής και βεβαίως , αποτυπώνει με ακρίβεια, ανά πάσα στιγμή, την επάρκεια στο δίκτυο και τις δεξαμενές.

Ο δήμαρχος Κορινθίων στις δηλώσεις του ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό η ΔΕΥΑ Κορίνθου μπαίνει σε μια νέα σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Η σημαντικότητα της αντικατάστασης των υδρομέτρων είναι αυταπόδεικτη σε μια εποχή που η λειψυδρία εντείνεται και οι παρεμβάσεις μας οφείλουν να είναι καίριες και ουσιαστικές.

Τα οφέλη του συστήματος

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που φέρνει η εφαρμογή του συστήματος ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες του Δήμου, όπως:

– Δυνατότητα ταχύτατης πληροφόρησης και ενημέρωσης των δημοτών για διάφορα συμβάντα όπως θραύσεις, διαρροές ή κακόβουλες πράξεις στα εσωτερικά τους δίκτυα. Έτσι θα αποφεύγεται η άσκοπη και εν αγνοία τους σπατάλη του πολύτιμου αγαθού του νερού και συνεπακόλουθα οι αυξημένες χρεώσεις.
– Δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της υδρευτικής κατάστασης, των καταναλώσεων και των συμβάντων της κάθε υδατοπαροχής μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί η διεπαφή μεταξύ καταναλωτή και υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου.
– Βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μέσω της προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς και της αποδοτικής και αειφόρου χρήσης του νερού.
– Εγκατάσταση ενός ασφαλούς και σύγχρονου συστήματος καταγραφής οικιακών καταναλώσεων και αυτόματης μεταφοράς δεδομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα υδατοκλοπών και να εφαρμοστεί αξιόπιστα η ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης από τον Δήμο.
– Αντιμετώπιση με τον πλέον αποδοτικό τρόπο της αυξανόμενης ζήτησης νερού (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες).
– Συγκέντρωση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων με σκοπό την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, την ανάλυση δεδομένων για την διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης και την υποστήριξη αποφάσεων που τυχόν απαιτηθούν.
– Διασφάλιση της βιωσιμότητας του Δήμου, ενισχύοντάς την με οικονομικούς πόρους για τη βελτίωση της επάρκειας των υποδομών και των συστημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων, επιτυγχάνοντας το σκοπό της διασφάλισης αδιάλειπτης παροχής καθαρού και υγιεινού νερού στο σύνολο των δημοτών.