Αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ: Στο υπουργείο Μεταφορών μεγάλη διαμαρτυρία – αυτοκινητοπορεία

6

Στο υπουργείο Μεταφορών έφτασαν   oι αυτοκινητιστές – ΤΑΧΙ , εκφράζοντας την  διαμαρτυρία  τους με αυτοκινητοπορεία ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο .

Στο υπουργείο Μεταφορών έφτασε η μεγάλη αυτοκινητοπορεία – διαμαρτυρία ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί .

Οι αυτοκινητιστές ταξί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Έφτασαν με δυναμική, μαζική διαμαρτυρία -αυτοκινητοπορεία  που ξεκίνησε από την συμβολή της Σπ. Πάτση με την Λ. Καβάλας όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν, μετά από κάλεσμα του ΣΑΤΑ και των Επιτροπών Αγώνα Ταξί.

Σχηματίστηκε ένα μεγάλο κομβόι οχημάτων ταξί το οποίο διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με παρατεταμένα κορναρίσματα πέρασε έξω από την Βουλή όπου γίνεται η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου. Συνεχίζοντας η αυτοκινητοπορεία έφτασε στο υπουργείο Μεταφορών όπου και οι αυτοκινητιστές ταξί παραμένουν συγκεντρωμένοι για να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης .

 

Κορνάροντας πέρασαν οι οδηγοί ταξί από τη Βουλή, την ώρα που συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο αντιδρούν, προχωρώντας σε απεργία, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε απεργία, 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Εικόνες από την πορεία των οδηγών ταξί

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή INTIME

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή INTIME

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή INTIME

 

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή

Πορεία των αυτοκινητιστών Ταξί προς τη Βουλή INTIME

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία του Συνδικάτου στην οδό Μάρνη, εκ μέρους του ΔΣ του ΣΑΤΑ μίλησαν ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και ο Παναγιώτης Μαυρίκης, ενώ χαιρετισμός έγινε και εκ μέρους των οδηγών Ταξί.

Σημειώνεται πως σε συνέχεια της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) – που από τη Δευτέρα (4/12) έχει κηρύξει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες- στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα οι οδηγοί ταξί στην Αττική. Κι αυτό, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε απεργία την Τρίτη (5/12) και την Τετάρτη (6/12). Ωστόσο, αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, τότε η απεργία θα συνεχιστεί.

Νέα διαμαρτυρία στις 6 μ.μ. στη Βουλή για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Σε νέα αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή σήμερα Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου – εκτρώματος καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Καλούν επίσης η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Επιστημόνων και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν την Τρίτη επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που απαίτησαν εκ νέου την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έφτασαν στο Σύνταγμα με πορεία από τη Σταδίου, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, μετά από κάλεσμα της ΟΒΣΑ.

«Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί»«Αυτό το νομοσχέδιο, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή»«Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν.

Συμμετείχαν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Στο Σύνταγμα και τη Βουλή ήταν και ταξιτζήδες που ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ με πορεία.

Στο πλευρό των επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων βρέθηκε ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.