Απάντηση  από τον Σύλλογο εργαζομένων στους αρμόδιους Υπουργούς …

25

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ   ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

Απομένει ένας μήνας, πια, για τη λήξη της τελευταίας παράτασης θητείας των συναδέλφων
επικουρικών και σύμβασης ορισμένου χρόνου υγειονομικών υπαλλήλων.
Ακόμα και αυτή τη χρονική στιγμή, παρά τις διαρκείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις από κάθε μεριά, οι απαντήσεις που λαμβάνουμε εκ μέρους του υπουργείου, άλλοτε παραπέμπουν στο μέλλον (ποιο και πόσο μέλλον αναρωτιόμαστε)… Σε αντιφάσεις, σε δήθεν εμπόδια προερχόμενα από “κάποιους” – ακατονόμαστους όμως τρίτους, σε σκέψεις για παράταση κάποιων κατηγοριών και ούτω καθεξής.

Υγεία στην Κορινθία

Εσχάτως δε κυκλοφορεί το σενάριο “περί λήξης της πανδημίας και των αναγκών που προέκυψαν”…
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΦΥ της 6ης Υ.Πε., παρότι σε αρκετές περιπτώσεις καυτηρίασε προσλήψεις και συμβάσεις που έγιναν στόχο την εξυπηρέτηση “ημετέρων”, απορρίπτει την αντιμετώπιση των συναδέλφων με τέτοιο τρόπο, που αμαυρώνει την προσφορά και το κρισιμότατο έργο τους, τόσο σήμερα, όσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και πριν από αυτή.

Κέντρα Υγείας χωρίς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κυριολεκτικά αδυνατούν σήμερα να λειτουργήσουν

Επειδή είμαστε πεισμένοι ότι η διοικητική ιεραρχία από το χαμηλότερο σκαλοπάτι έως τα υπουργικά έδρανα  προφανώς αγνοεί την πραγματική προσφορά τους αλλά και τις ανάγκες του συστήματος,  διαβεβαιώνουμε ότι τόσο η ίδια η διοίκηση της 6ης Υ.Πε. όσο και πάμπολλα Κέντρα Υγείας χωρίς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κυριολεκτικά αδυνατούν σήμερα να λειτουργήσουν.
Σε καμία γωνιά του κόσμου, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, υπάλληλοι οι οποίοι
εργάστηκαν, απόκτησαν πολύχρονη εμπειρία και αποτελούν αναπόσπαστο εκπαιδευμένο κομμάτι της διοίκησης και λειτουργίας του συστήματος, δεν θα αντιμετωπίζονταν με τέτοια επιπολαιότητα, χωρίς καμία αξιολόγηση και επιβράβευση του έργου τους. Κανένας εργοδότης δεν θα έμπαινε σε σκέψη να σπαταλήσει πολύτιμο κεφάλαιο του.
Όπως πέρα από αυτό αρνούμαστε να παραβλέψουμε το απάνθρωπο μιας συμπεριφοράς, η οποία αφήνει μετέωρους στην αγωνία τους εκατοντάδες εργαζόμενους και οικογένειες 30 μέρες πριν τη λήξη της σύμβασης τους.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ. Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και υπαλλήλων της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε. καλεί προσωπικά τον διοικητή κ. Καρβέλη να αναλάβει την ευθύνη και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που του αναλογούν , ενώ θέτει προ των ευθυνών τους τόσο την αρμόδια υπουργό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ. Αγαπηδάκη, όσο και τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη για την άμεση διευθέτηση του θέματος και την άμεση παράταση των συμβάσεων κατά δύο τουλάχιστον
χρόνια.
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου