Μελιτίνια Σαντορίνης, τσιμπητά Τήνου, λυχναράκια Κρήτης ,μελόπιτες Σίφνου οπως και αν τα πούμε είναι ξεχωριστά

50

Μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή για το Πάσχα που θα αγαπήσουν μικροί μεγάλοι!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ελληνική εκδοχή του…τσiζκεικ.

Μια φίνα κρέμα με φρέσκο ανάλατο τυρί της εποχής, με αυγά, αρωματισμένη με βανίλια ή μαστίχα, και στεφανωμένη με λεπτό φύλλο ζύμης. Τα μικρά αυτά γλυκάκια τα φτιάχνουν και στις υπόλοιπες Κυκλάδες καθώς και στην Κρήτη, με μικρές παραλλαγές και είναι γνωστά και ως λυχναράκια (το σχήμα τους θυμίζει λύχνο).

Μερίδες:για 30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:35′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:1:5′

Η συνέχεια εδώ