Κορινθία: «Στρατιωτικά φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες φορτώνουν στρατιωτικό υλικό από το στρατόπεδο …»

84

Κορινθία: «Στρατιωτικά φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες φορτώνουν στρατιωτικό υλικό από το στρατόπεδο Κεχριών » 

Με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Β. Ζελένσκι, να προειδοποιεί ότι η μείωση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ θα ήταν «κακό σημάδι» και τον Γερμανό καγκελάριο, Ολ. Σολτς, να μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τη χρηματοδότηση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, οι αντιθέσεις μέσα στον ευρωατλαντικό άξονα έρχονται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό φόντο έρχεται μία πολύ σοβαρή πληροφορία που αναδεικνύουν   βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσει.

Θέμα: «Στρατιωτικά φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες φορτώνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα, στρατιωτικό υλικό από το στρατόπεδο Κεχριών. Να πάρει σαφή θέση το Υπουργείο σχετικά» 

 

Σας παραθέτουμε το κείμενο

Οι κάτωθι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές/ριες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτουν ως Αναφορά ανάρτηση του ιστότοπου (https://dete.gr/) που επικαλείται και αφορά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ανδρέα Κολλιόπουλου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Νεολόγος» των Πατρών της 26/01/2024 και αναφέρει πως εδώ και αρκετό διάστημα στο στρατόπεδο «Αντισυνταγματάργχου Πεζικού Γεωργίου Κοκκώνη», στις Κεχριές Κορίνθου, δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά, με ουκρανικές πινακίδες φορτώνουν στρατιωτικό υλικό και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως υπάρχει σχετική μαρτυρία για 17 φορτηγά σε μια μόνο ημέρα, ενώ συνολικά αυτά ξεπερνούν τα 50, ενώ επισημαίνει ότι αν συνυπολογιστεί πως η χωρητικότητα για κάθε ένα από τα φορτηγά είναι 25 τόνοι, τα αναφερόμενα ως, ουκρανικά φορτηγά φαίνεται να έχουν μεταφέρει, μόνο για το διάστημα που καλύπτει το ρεπορτάζ, πάνω από 1.250 τόνους σε πυρομαχικά.

Είναι κρίσιμο ο αρμόδιος Υπουργός να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, καθώς αποτελούν κινήσεις για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπία και τα κόμματα, αλλά ούτε και οι πολίτες και αφορά σε κρίσιμο πολεμικό υλικό της χώρας, και σε τι ενέργειες θα προβεί σχετικά

Επισυνάπτεται: Το σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου του ιστότοπου https://dete.gr/ το οποίο αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ του κου Κολλιόπουλου στο έντυπο του «Νεολόγου».

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ψυχογιός Γεώργιος

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Δούρου Ειρήνη (Ρένα)

Καραμέρος Γιώργος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Μάλαμα Κυριακή

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Παπαηλιού Γιώργος

Πούλου Γιώτα

Χρηστίδου Ραλλία

Διαβάστε επίσης:

Όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου έλεγε ότι “ο Μητσοτάκης το παίζει κεντρώος, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Δεξιά”βίντεο