Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου … η απάντηση

236

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου… η απάντηση

 Για το θέμα των συλλόγων και της αποκατάστασης ισότητας προς όλους , σχολίασε ο εκπρόσωπος  ΣΔΚΚ Σταύρος Δανιήλ  με αφορμή την τοποθέτηση του τέως δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου .

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δ. στάδιο
Σας παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση:
Χθες ο κ. Νανόπουλος “αδιάβαστος” για μια ακόμα φορά ήθελε να θέσει θέμα ΕΞΩΣΗΣ της ομάδας του ΚΑΟΚ από τα γραφεία που έχει “καταλάβει στο στάδιο”, από τη νέα δημοτική αρχή.
Δεν ρώτησε λεπτομέρειες ο ίδιος ως όφειλε, του το απέκρυψαν και εκείνοι που θα έπρεπε να του πουν όλη την ιστορία.
Ξεκαθάρισα, ως υπεύθυνος τους Σταδίου, χθες στο Δ.Σ. πως δεν διώκεται ο ΚΑΟΚ αλλά ως νέα δημοτική αρχή επιθυμούμε να βάλουμε σε τάξη τα πράγματα.
Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει καταλάβει τα γραφεία εκεί σαν να ήταν δικά της.
Και όταν ζητήθηκε από εμάς να αδειάσει ο χώρος γιατί εκεί θα στεγαστεί η αντιδημαρχία Αθλητισμού ώστε να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, στους γονείς, στις ομάδες, φαίνεται πως δεν άρεσε.
Κατόπιν αυτού έχουμε να ενημερώσουμε τον πρώην δήμαρχο, γιατί δεν το γνωρίζει, πως όλες οι ομάδες υπογράφουν ένα χαρτί που λέει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει εκπληρώσει οικονομικές υποχρεώσεις ετών και παρ’ όλα αυτά ο κ. Νανόπουλος έγινε ο θεσμικός υπερασπιστής της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς όπως έχει πει και ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης θα επαναφέρουμε τα ΙΣΑ δικαιώματα και υποχρεώσεις μεταξύ των ομάδων μας.
Δεν έχουμε με κανέναν τίποτα. Όλα θα τα ξεκινήσουμε από την αρχή με δικαιοσύνη και όχι ρουσφετολογικές αντιλήψεις.
Το χρωστάμε σε εκείνες τις ομάδες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και είχαν “ψαλιδισμένα” δικαιώματα πάντα.
Μόνο έτσι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πάνε χέρι χέρι επιδεικνύοντας ένα άλλο ήθος.
Αυτό θα υπηρετήσουμε.
Υποσχθέθηκα πως θα είμαι δικαίως προς όλους και όχι μόνο σε αυτούς που πιθανόν μας στήριξαν γιατί πρώτα από όλα είμαστε λάτρες του αθλητισμού

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου

Η απάντηση του KAOK

Λόγου Φείδου κ.Δανιήλ!

«Λόγου φείδου» κ.Δανιήλ
Ο ΚΑΟ Κορίνθου όλα τα χρόνια της ύπαρξης του διαχειρίζεται με σύνεση και σοβαρότητα όποια θέματα προκύπτουν και επιλέγει συνειδητά να μην προβαίνει σε ανακοινώσεις, ειδικά εάν πρόκειται για θέματα που αφορούν ανθρώπους οι οποίοι έχουν διατελέσει όχι απλά μέλη του αλλά διοικητικά και αγωνιστικά στελέχη του.

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου…και η απάντηση 

Δυστυχώς μετά την τελευταία απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται από τον εκλεγμένο πλέον στην θέση του δημοτικού συμβούλου και ορισμένο ως εντεταλμένο σύμβουλο του δημάρχου Kορινθίων με καθήκοντα, μεταξύ άλλων, την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Κορίνθου, κ.Σταύρο Δανιήλ, είμαστε υποχρεωμένοι ως ΔΣ , σεβόμενοι την ιστορία του ΚΑΟΚ αλλά και το παρόν, τους ανθρώπους που σήμερα αποτελούν μέλη του αλλά και όσους τον στηρίζουν, χορηγούς και φιλάθλους, να απαντήσουμε δημοσίως, όπως δημοσίως διατυπώθηκαν και οι κατηγορίες.
➡️Ο εντεταλμένος σύμβουλος του κ. Δημάρχου σε ανάρτησή του στα social media την Τρίτη 30/1/2024 γράφει για:
1️⃣κατάληψη χώρου από τον ΚΑΟΚ στις δημοτικές εγκαταστάσεις, επιχειρηματολογεί δε λέγοντας πως είναι το μόνο σωματείο που διατηρεί γραφεία.
 Αντικρούουμε τον ψευδή ισχυρισμό, αφού τα σωματεία που διατηρούν χώρους είναι 3 και το γνωρίζει και ο ίδιος καλύτερα από εμάς
2️⃣οφειλές της ομάδας προς το ΚΕΠΑΠ
3️⃣ειδική μεταχείριση απο μέρους της προηγούμενης δημοτικής αρχής και διοίκησης του ΚΕΠΑΠ
Αρχικά θέλουμε να συμβουλέψουμε, χάριν  της ιστορίας που έχει ο κ.Δανιήλ στο σωματείο, να είναι περισσότερο συνετός στις δημόσιες αναφορές του κυρίως όταν αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και περισσότερο εγκρατής στις αντιδράσεις του αφού, η θεσμική θέση που πλέον κατέχει δεν είναι αγωνιστικός χώρος όπου οι εξάρσεις και οι εκρήξεις, τρόπον τινά επιτρέπονται.
Απαντώντας επί της ουσίας και αντικρούοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς του δηλώνουμε οτι:
1️⃣”Κατάληψη χώρου” γίνεται όταν δεν υπάρχει άδεια ή συμφωνία ή όταν εμπλέκεται βία.
Ο ΚΑΟ Κορίνθου βρίσκεται στο χώρο με την σύμφωνη γνώμη των διοικούντων επι σειρά ετών, απο την δημαρχεία του Αλέξανδρου Πνευματικού. Με συμφωνία, άδεια και χωρίς βία βεβαίως! Μέμφεται ο κ.Δανιήλ όλες αυτές τις διοικήσεις; Τις κατηγορεί για ανοχή σε κατάληψη
 χώρου ή μήπως για κάποιου είδους συναλλαγή; Οφείλει να το αποδείξει εάν ναι. Όπως οφείλει και να απαντήσει στο ΓΙΑΤΙ
👉

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου…και η απάντηση 

ο ίδιος ως μέλος και Αντιπρόεδρος του ΚΑΟΚ μέχρι πέρυσι αποδεχόταν την ”κατάληψη χωρου” που σήμερα καταγγέλλει. Στη δε,  αναφορά περι
 μοναδικού σωματείου που κατέχει χώρο γραφείων, του υπενθυμίζουμε, διότι το γνωρίζει, πως τα σωματεία είναι 3. Απλά με τα υπόλοιπα 2 δεν έχει κάποια προσωπική αντιδικία όπως έχει με το δικό μας Σωματείο.
2️⃣Ο ΚΑΟΚ οφείλει μόνο τα ποσά της τρέχουσας περιόδου και μετά απο συνεννόηση με τη νέα διοικητική αρχή, αναμένει τους νέους τρόπους
 πληρωμής, δεδομένου οτι το ΚΕΠΑΠ, το αρμόδιο νομικό πρόσωπο έχει καταργηθεί, όπως όφειλε να γνωρίζει. Όπως θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει οτι δεν νομιμοποιείται να δημοσιοποιεί τέτοιου είδους δεδομένα, για κανένα σωματείο, φορέα ή πολίτη.
3️⃣Ο ΚΑΟ Κορίνθου, ως σωματείο Εθνικής κατηγορίας, έχει διεκδικήσει και έχει λάβει όλα όσα δικαιούται. Σε ώρες και σε επιχορηγήσεις.
 Ξεχνά ή δεν γνωρίζει ο κ.Δανιήλ πως όλα τα παραπάνω λάμβαναν εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΠΑΠ και βεβαίως το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου στο οποίο μέλος ήταν και ο σημερινός δήμαρχος. Μέμφεται όλους τους ανωτέρω για ειδική μεταχείριση προς το
 σωματείο μας; Μέμφεται και τον εαυτό του ;

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου…και η απάντηση 

➡️Διότι σκοπίμως θεωρούμε πως δεν αναφέρει πως μέχρι και πέρυσι ο ίδιος ήταν , όχι «απλά μέλος» όπως ψευδώς είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 29/1/2024, αλλά Γενικός Αρχηγός στην αντρική ομάδα και Αντιπρόεδρος του ΚΑΟΚ, αποδεικνυομένων τούτων από επίσημα έγγραφα.
🔴Διαπιστώνουμε με λύπη πως ο κ.Δανιήλ μετακυλύει την ”πίκρα” και την κόντρα που έχει με το σωματείο  στη θεσμική θέση που  κατέχει. Η κόντρα αυτή μετρά περισσότερους απο 18 μήνες, από την παραίτηση του κ.Δανιήλ από το σωματείο, την θέση του Αντιπροέδρου και του Γενικού Αρχηγού. Η παραίτηση του πρέπει να σημειωθεί, συμπίπτει χρονικά με δημοσιεύματα του πατραικού τύπου που τον αφορούσαν και για τα οποία το ΔΣ προτίθετο να ζητήσει εξηγήσεις.
➡️Την παραίτηση ακολούθησε σειρά κατάπτυστων δημοσιευμάτων στα social media  για το σωματείο, για τα μέλη του ΔΣ, την οικονομική κατάσταση του ΚΑΟΚ αλλά και την τότε Πρόεδρο κ.Ευαγγελία Παπαιωάννου, δημοσιεύματα που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, για κάποια δε απο αυτά έχει γίνει και προσφυγή στην δικαιοσύνη.
➡️

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου…και η απάντηση 

Ο κ.Δανιήλ έφτασε μάλιστα στο σημείο να είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του σωματείου και της διοίκησης στην οποίαν ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ μέλος και Αντιπρόεδρος σε υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων!
 Επιλέξαμε τους 18 μήνες αυτούς να μην απαντήσουμε στις προσβλητικές δημόσιες αναφορές του ιδίου αλλά και φίλων του για το σωματείο και τα μέλη του ΔΣ, θεωρώντας πως οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια ποιός είναι ο καθένας απο εμάς και τι προσφέρει ο ΚΑΟΚ ως σωματείο στην πόλη και στην κοινωνία της. Αδυνατούμε όμως να σιωπήσουμε στην επίθεση που εξαπολύει εναντίον μας από την θεσμική θέση που κατέχει, και στοιχειοθετούμε:
◾️Μετά την προφορική απόφαση του δημάρχου περί ορισμού του και θεωρώντας πως η εξουσία θα του δώσει την δυνατότητα
να κυνηγήσει το σωματείο μας, προχώρησε σε επίσκεψη στα γραφεία του ΚΑΟΚ όπου εκτός διαδικασίας δεν ενημέρωνε απλά για τα νέα του καθήκοντα αλλά ζητούσε το σωματείο
 να φύγει από τον χώρο άμεσα! Ανέφερε δε πως θα αλλάξει κλειδαριές εάν αυτό δεν γίνει! Το σωματείο ζήτησε ως όφειλε, το έγγραφο αυτής της απόφασης.
◾️Ακολούθησε συζήτηση στο ΔΣ Κορινθίων για αναδιανομή χώρων στις δημοτικές εγκαταστάσεις για ΟΛΑ τα σωματεία και δημοσιεύματα που μιλούσαν
 για δικαιοσύνη στο χώρο του σταδίου! Για πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να δώσει χώρους ΣΕ ΟΛΑ τα σωματεία που θα καταθέσουν αίτηση! Αυτή η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα! Δεν έχει σταλεί σε κανέναν σωματείο ακόμα και σήμερα και βεβαία, κανένα απο τα
 2 άλλα σωματεία που χρησιμοποιούν χώρους δεν βρίσκονται σε διαδικασία παράδοσης του χώρου!

Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου στο Δημοτικό στάδιο  Κορίνθου…και η απάντηση 

◾️Ο κ. Δανιήλ ωστόσο επισκέφθηκε για 2η φορά τα γραφεία του ΚΑΟΚ, ζήτησε ξανά την άμεση απομάκρυνση, χωρίς κανένα έγγραφο στα χέρια του
 , χωρίς να διστάσει να απειλήσει την αντιπρόεδρο πως «θα βρεθεί στον τόπο καταγωγής της τα Μέθανα»!
◾️Κατόπιν αυτών, προκλήθηκε συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου την Δευτέρα 30/1/2024 όπου ο  κ. Δανιήλ ανέφερε πως ο χώρος ζητείται
 για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αντιδημαρχίας αθλητισμού και δεν πρόκειται για έξωση του σωματείου. Την επομένη δε, με ανάρτηση του στο facebook επιτέθηκε στο σωματείο μιλώντας για κατάληψη χώρου, οφειλές και ειδική μεταχείριση για τα οποία έχουμε απαντήσει
 πιο πάνω.
👉Την ίδια ημέρα και υπο το βάρος σχολίων στο διαδίκτυο πως ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δεν υπάρχει προς τα σωματεία, έφτασε στα emails έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Δημάκου, το οποίο καλούσε τα σωματεία να καταθέσουν αίτηση για ΧΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ! Η δε επισυναπτόμενη αίτηση είχε ακριβώς αυτόν τον τίτλο: ΑΊΤΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Σημειωτέoν, αυτές οι αιτήσεις και αυτές οι άδειες έχουν γίνει και έχουν δοθεί πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και έχουν κοινοποιηθεί στα αρμόδια όργανα. Το ερώτημα του Σωματείου μας είναι αν αναιρούνται- ανακαλούνται και αν τα Σωματεία πρέπει να πράξουν άλλως. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ χώρων!
🔴Επισήμως και βάσει διαδικασίας, ο ΚΑΟΚ ενημερώθηκε για την απόδοση του χώρου που χρησιμοποιεί ως γραφεία στην διοίκηση προκειμένου εκεί να στεγαστεί η έδρα της αντιδημαρχίας αθλητισμού, με έγγραφο του αντιδημάρχου Αθλητισμού την Πέμπτη 1.2.24 και με προθεσμία απόδοσης έως και την Παρασκευή 2.2.24! Ο ΚΑΟ Κορίνθου βεβαίως και παραδίδει τον χώρο που η διοίκηση ζητά. Άλλωστε η ένσταση δεν ήταν ποτέ η παράδοση του χώρου αλλά ο τρόπος επιβολής, εκτός διαδικασιών και θεσμικών ορίων.
Ο κ.Δανιήλ είναι κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της Κορίνθου, εμείς δεν μηδενίζουμε την πορεία του. Τον καλούμε όμως , να σεβαστεί και ο ίδιος και την ιστορία του αλλά και την εξουσία που του δόθηκε, να προσφέρει στον αθλητισμό του τόπου μας, να σταθεί στο πλευρό των σωματείων και να μην παρασύρεται απο την προσωπική του πικρία η οποία τον οδηγεί σε εκρήξεις, απειλές και εξύβριση μελών του σωματείου μας σε όλους τους χώρους των δημοτικών εγκαταστάσεων, ανθρώπων με οικογένεια και παιδιά που χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης στην τοπική κοινωνία και που, επι σειρά ετών, έχουν αποδείξει την αγάπη τους για τον αθλητισμό και το σωματείο.
👉Ως σωματείο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρχές ως οφείλουμε για το καλό της ομάδας, των ακαδημιών, της πόλης η οποία εκπροσωπείται από τον ΚΑΟΚ στις εθνικές κατηγορίες.  Δεν θα ανεχθούμε όμως απειλές, ψεύδη, ανυπόστατες κατηγορίες και βεβαίως αντιμετώπιση που δεν ανταποκρίνεται στην ισότητα ,στην ισονομία, στην ιστορία και το μέλλον της ομάδας, σε όλα αυτά τα παιδιά που αθλούνται καθημερινά στις τάξεις της, στους γονείς που τα εμπιστεύονται στον ΚΑΟΚ, στους πιστοποιημένους προπονητές που τον επιλέγουν προκειμένου να διδάξουν το «ευ αγωνίζεσθαι», φιλοσοφία που ο κ.Δανιήλ θα πρέπει προφανώς να ανακαλέσει στο νου του από τότε που ήταν καλαθοσφαιριστής.
◾️Κλείνοντας αυτήν την δημόσια ανακοίνωση-τοποθέτηση δηλώνουμε ρητά και ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχθούμε να χρησιμοποιεί ο κ.Δανιήλ την θεσμική του θέση εναντίον του ΚΑΟΚ . Ελπίζουμε να  πράξουν ομοίως,  η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο, ο φίλαθλος κόσμος της Κορίνθου.
Με την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν περιποιούν τιμή για τον κ. Δανιήλ.
Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας
Μετά τιμής
Το ΔΣ του ΚΑΟ Κορίνθου
Σ. Δανιήλ: Για την ομάδα που έχει κάνει κατάληψη χώρου … και η απάντηση