Καταρρέουν οι τράπεζες. Κραχ στις τραπεζικές μετοχές.

97
Νέο «κραχ» στις τραπεζικές μετοχές που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 12%καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο της αφαίρεσης των μετοχών τριών τραπεζών από τον δείκτη MSHI Standard Ελλάδας.
Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, οι οποίες μία προς μία συνιστούσαν μέγα σκάνδαλο και πρωτοφανή ληστεία των πολιτών, σκάνδαλα και ληστείες που μένουν ακόμα ατιμώρητα, οι τράπεζες με το ξωπέταγμά τους από τον δείκτη MSHI Standard Ελλάδας, σημειώνουν νέα κατάρρευση, η οποία θα καταστήσει υποχρεωτική μια νέα ανακεφαλαιοποίηση σκάνδαλο.
Όλη η μεταμνημονιακή μυθολογία για την ανοδική πορεία της οικονομίας, εξαρχής διάτρητη, έρχεται να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, δίπλα στο ναυάγιο των τραπεζών, οι οποίες συμπαρασύρουν στον πάτο όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα, τα οποία έτσι κι αλλιώς βίωναν μια πορεία τρόμου σε τεντωμένο σχοινί.
Στις 2.20 το μεσημέρι ο γενικής δείκτης κατέγραψε πτώση 1,71% ενώ ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών υποχώρησε κατά σχεδόν 7%.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας πέφτει κατά 12,34%, η Eurobank χάνει 9,59% ενώ η Πειραιώς3,15% και η Alpha 3,74%.
Ενδοσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 630,29 μονάδες (-2,13%).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,80%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,93%.
Εκτός MSCI Greece τρεις ελληνικές τράπεζες
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της Τρίτης επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI, με την οποία αφαιρούνται από τον δείκτη MSCI Standard Ελλάδας οι τίτλοι τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Συγκεκριμένα,  αφαιρούνται οι μετοχές των Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank, οι οποίες προστίθενται στον MSCI Small Cap (μικρής κεφαλαιοποίησης). Από τον Small Cap αφαιρείται επίσης η μετοχή της Ελλάκτωρ. Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ής Νοεμβρίου. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με αυτή την εξέλιξη υπάρχει κίνδυνος να τεθούν οι μετοχές των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκτός των επιλογών πολλών μεγάλων ξένων επενδυτών, εάν δεν εφαρμοστούν δραστικές λύσεις στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.
Υποχωρούν και οι ευρωπαϊκές μετοχές
Πτωτικά κινούνται σήμερα και οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ επέτειναν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ η στερλίνα υποχώρησε από τα υψηλά επίπεδά της καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία της για το Brexit.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν νωρίτερα έως και 1,2%, σε χαμηλό δύο εβδομάδων, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015, ύστερα από αντίστοιχες απώλειες στην Ασία, όπου τα στοιχεία για την Ιαπωνία και την Κίνα επέτειναν τις ανησυχίες για ασθενέστερη ανάπτυξη. Στις 11.00 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 περιόρισε τις απώλειές του, υποχωρώντας κατά 0,5%.
Στο επίκεντρο βρισκόταν και η Ιταλία, αφού η κυβέρνηση κατέθεσε εκ νέου τον προϋπολογισμό της για την επόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατηρώντας τις ίδιες προβλέψεις για την ανάπτυξη και το έλλειμμα. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση1,8%, οδεύοντας προς τη χειρότερη πτώση εδώ και ένα μήνα, ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,5%.
Η αδυναμία στην Ευρώπη οδήγησε τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI σε πτώση κατά 0,3%στις 11:30 ώρα Ελλάδας.
Η στερλίνα σταθεροποιήθηκε μόλις κάτω από το υψηλό 7 μηνών και παρέμεινε κοντά στο 1,30 δολάριο αφού η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν στο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit.
iskra.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/11/blog-post_932.html#ixzz5WqiMMD2B

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ