5+1 καλύτερες συνταγές για λαδερά του καλοκαιριού

1143

Λαδερό, το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό.

Όταν η παράδοση μας φλερτάρει με τον μπαξέ του καλοκαιριού, το ελαιόλαδο και τα βότανα, τότε κορυφαίες vegan συνταγές νηστίσιμες για λαδερό φαγητό μοσχοβολούν στην κατσαρόλα ή στον φούρνο.

Οι vegan όλου του πλανήτη προσκυνούν την ελληνική γεύση και την σοφία της κουζίνας μας

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινά λαδερά φαγητά το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα λαδερά κοκκινιστά φασολάκια.

Όμως η ποικιλία των συνταγών για λαδερά στην ελληνική κουζίνα είναι αστείρευτη και δεν έχεις απλά παρά να διαλέξεις με τι θα παντρέψεις τα υλικά σου με μπάμιες, με μελιτζάνες, με αρακά, με κολοκυθοανθούς, με αμπελόφυλλα, με κολοκυθάκια ή με χόρτα!

Όλα ξεκινούν από το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα. Αυτή η μαγική μυρωδιά του τσιγαρισμένου κρεμμυδιού που μοσχοβολάνε τα νοικοκυριά όλης της Ελλάδας τώρα το καλοκαίρι.

Κάθε περιοχή έχει τις δικιές της συνήθειες, κάθε τόπος διαλέγει το δικό του σκεύος. Άλλος φτιάχνει συνταγές για λαδερά στην κατσαρόλα κι άλλος στον πήλινο ταβά στον φούρνο.

Όπου κι αν μαγειρέψεις το λαδερό φαγητό το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγικό. Και πως να μην είναι αφού λαχανικά, ντομάτες κι ελαιόλαδο σαν αυτά που παράγει η χώρα μας δεν θα βρεις σε άλλο μέρος της γης.

Πάμε λοιπόν να διαλέξουμε με ποιο θα ξεκινήσουμε γιατί η νόστιμη λίστα για λαδερά φαγητά έχει μέσα της όλη την νοστιμιά της Ελληνίδας μαμάς.

Η συνέχεια εδώ