ΑΚΡΑΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

77

 

Τον τελευταίο καιρό η τοπική κοινωνία της Κορίνθου ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς και σοκαριστικές ρατσιστικές δηλώσεις από ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις συσχετιζόμενες με την κοινωνική πολιτική. Ο δήμαρχος της πόλης μας, Βασίλειος Νανόπουλος, τοποθέτησε ως μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου τον Σπύρο Πανταζή. Ο τελευταίος, έχει εκφραστεί δημόσια και με χυδαίο τρόπο, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων που φιλοξενούνται στην ανοικτή δομή του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου. Υποστηρίζει λοιπόν πως αντί να «τους ταΐζουμε από τους φόρους μας» μπορούμε να τους δώσουμε «σκυλάκι αλά κρεμ» ώστε να «σωθεί και η πόλη από τα αδέσποτα». Τα επίμαχα σχόλια παρατίθενται στις παρακάτω εικόνες και τα οποία ο Σπύρος Πανταζής διέγραψε μετά το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε στην κορινθιακή κοινωνία. Βέβαια μόνο ως έκπληξη δεν πρέπει να θεωρηθούν τέτοιου είδους σχόλια. Κι αυτό γιατί ο νυν Δήμαρχος, όταν συμπεριελάμβανε το Σπύρο Πανταζή στο ψηφοδέλτιο του ήξερε πολύ καλά τις απόψεις που πρέσβευε. Αλλά η άγρα ψήφων ήταν υπεράνω όλων.

Στο Μέρα25 καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική έκφραση και προασπίζουμε πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα (δικαίωμα στην υγεία, τροφή, στέγαση, εκπαίδευση) και αναρωτιόμαστε πως θα ασκήσει αποτελεσματική κοινωνική πολιτική η νέα ηγεσία του Δήμου Κορινθίων, όταν τα ίδια της τα μέλη είναι φορείς ακραίου ρατσισμού. Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Σπύρου Πανταζή από το Δ.Σ. του κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Κορίνθου καθότι το συγκεκριμένο άτομο έχει αποδείξει εμπράκτως της ακαταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη θέση. Επειδή βέβαια δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να συμβεί καλούμε τον Δήμαρχο να λειτουργήσει πλέον με την ευθύνη της θέσης που κατέχει και όχι ως υποψήφιος δήμαρχος και να αποπέμψει το Σπύρο Πανταζή από τη θέση του.

Καλούμε παράλληλα το ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει την αποπομπή του Σπύρου Πανταζή από τη θέση του, εφόσον η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος δεν κάνουν τα αυτονόητα. Μας προκάλεσε μάλιστα αλγεινή εντύπωση η στάση των δημοτικών παρατάξεων οι οποίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/10 δεν απαίτησαν από το Δήμαρχο την αποπομπή του Σπύρου Πανταζή παρότι και συζήτηση έγινε για το θέμα και αντίστοιχο ψήφισμα κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την κ. Τζέκου, το οποίο υπερψηφίστηκε μόνο από τον κ. Ασημακόπουλο και την παράταξη του κ. Πνευματικού.

 

 Πηγή: www.klife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ