Ανασχηματισμός επί θύραις σχεδόν προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας…ποιοί φεύγουν

95
Government cabinet meeting, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on Nov. 28, 2019. / Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 28 Νοεμβρίου, 2019.

Ερχεται ανασχηματισμός. Σχεδόν τον ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Οπου χρειάζεται θα γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης για έναν λόγο: Θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει», είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε άλλη ερώτηση, πότε είναι ο ουδέτερος χρόνος για την αντίστροφη μέτρηση του ανασχηματισμού, απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μίας μεγάλης εξόδου στην αγορά, στην κοινωνία, και δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πάμε σε οποιαδήποτε δομική αλλαγή. Όταν θα έχουν παγιωθεί τα πράγματα και η παγίωση θα είναι όταν θα έχει ανοίξει όλη η αγορά, από 1ης Ιουλίου αν όλα έχουν πάει καλά, (…) από την 1η Ιουλίου και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, θα πάμε σε αλλαγές».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιοι να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή να αλλάξουν υπουργείο είναι οι Γιάννης Βρούτσης, Χάρης Θεοχάρης (βλέπουν την έξοδο), Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Νίκη Κεραμέως (επιθυμεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά μάλλον δεν μετακινείται ο Κώστας Τσιάρας).

Πολλοί υφυπουργοί κινδυνεύουν να θυσιαστούν για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών, καθώς έχουν εκδηλωθεί πολλές δυσαρέσκειες στους βουλευτές για παραγκωνισμό. Οπότε οι εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για έξοδο εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες ανάμεσα σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς και Σαμαρικούς.

Τέλος, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως νέο πρόσωπο στη νέα κυβέρνηση θα είναι Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ