Χαρδαλιάς -Δεν ξέρουμε τα κρούσματα των γιορτών… για αυτό μέσα όλοι μέχρι να μάθουμε

124

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την έξαρση της διασποράς που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών», τόνισε η Β. Παπαευαγγέλου

 Κλειστό για (τουλάχιστον) μια ακόμη εβδομάδα παραμένει το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τα όσο δήλωσε απόψε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν, τελικά, μόνο νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και παιδικοί / βρεφονηπιακοί σταθμοί!

Τον λόγο, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, πήρε πρώτη η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, μιλώντας για 252 νέα κρούσματα στην Αττική και 92 στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως, αν και παρατηρείται μια ελαφρά μείωση στους σκληρούς δείκτες, υπάρχει, παράλληλα μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων σε δυτική και ανατολική Αττική, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

«Ακόμα αναμένουμε τα κρούσματα των γιορτών», είπε με νόημα η καθηγήτρια, ενώ σημείωσε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας και μείωση της διάμεσης ηλικίας νοσηρότητας κατά δύο έτη, υπογραμμίζοντας πως έχουμε ένα δύσκολο και κρίσιμο διάστημα μπροστά μας.

«Η ιστορία με τον κορωνοϊό θα τραβήξει, παρά τους εμβολιασμούς και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμαΗ συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας», τόνισε, υπενθυμίζοντας το στοίχημα της διατήρησης του χαμηλού ιικού φορτίου.

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την έξαρση της διασποράς που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών», είπε, αναφέροντας πως, μετά την εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. «Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας», επισήμανε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ