Δήμαρχος της Χιλής φέρνει το κουβανικό φάρμακο κατά του κορονοϊού στο δήμο του

73

Σε πρωτοβουλία εισαγωγής φαρμάκων από την Κούβα προχωράει ο εκλεγμένος με το ΚΚ Χιλής του δήμου Ρεκολέτα στο Σαντιάγο, Daniel Jadue, με στόχο την ενίσχυση των ασθενών που πάσχουν ή θα μολυνθούν μελλοντικά με τον ιό.

Η Χιλή αντιμετωπίζει σχετικά λιγοστά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή (200 περίπου την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), αυτό όμως δεν εμποδίζει τοπικούς άρχοντες να παίρνουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού πέραν αυτών της κυβέρνησης, που κλείνει τα σύνορα της χώρας. Σε πρωτοβουλία εισαγωγής φαρμάκων από την Κούβα προχωράει ο εκλεγμένος με το ΚΚ Χιλής του δήμου Ρεκολέτα στο Σαντιάγο, Daniel Jadue, με στόχο την ενίσχυση των ασθενών που πάσχουν ή θα μολυνθούν μελλοντικά με τον ιό.

“Θα είναι για τα μολυσμένα άτομα υψηλού κινδύνου. Θα είμαστε διατεθειμένοι να το παρέχουμε σε δήμους που το χρειάζονται”. Πρόσθεσε ότι η εισαγωγή των φαρμάκων θα γίνει μέσω της πρωτουβουλίας των “Λαϊκών Φαρμακείων” και ότι η Ιντερφερόν 2β έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Κίνα και την Ισπανία. Τα φάρμακο παράγεται από κοινοπραξία Κούβας και Κίνας στην πόλη Τζιλίν στην Κίνα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πειραματικά σε ευάλωτους ασθενείς, όπως και προληπτικά σε υγειονομικό προσωπικό.

Τα “Λαϊκά Φαρμακεία” είναι μια πρακτική που ξεκίνησε ο Jadue το 2015, λόγω των εναρμονισμένων πρακτικών των αλυσίδων φαρμακείων που εκτόξευαν τις τιμές στα ύψη, καθιστώντας δυσβάστακτο το κόστος του φαρμάκου για τη μέση οικογένεια. Το πρόγραμμα αυτό πλέον εφαρμόζεται σε 100 δήμους της Χιλής, ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Με πληροφορίες από telesur

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ