Εστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

92

Απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπς ενάντια σε μέλη συνδικάτων και Λαϊκές Επιτροπές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση και την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής
Από τη χτεσινή κινητοποίηση και την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής

Υλοποιώντας τις εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛκαι την απαράδεκτη νομοθεσία που ψήφισε ενάντια στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν χτες το μεσημέρι απρόκλητη επίθεση σε μέλη συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας.Αρχικά τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση σε άλλο συμβολαιογραφείο, όπου χαρακτηριστικά θα γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ενός υπόγειου διαμερίσματος στον Πειραιά για χρέη ύψους 30.000 ευρώ. Ωστόσο ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αναβλήθηκε και η κινητοποίηση έγινε στο συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου, όπου και εκεί είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός.

Την ώρα που αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζητούσε να συναντηθεί με τον συμβολαιογράφο, τα ΜΑΤ, που κατέφθασαν εκείνη τη στιγμή, επιτέθηκαν με βιαιότητα, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια έφραξαν την είσοδο του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν και μετά την αστυνομική επίθεση έξω από το κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες».

Eurokinissi

Ο Βάλσαμος Συρίγος,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε από την ντουντούκα το γεγονός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δείχνουν την πυγμή τους στα σωματεία των εργαζομένων για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μονοπωλίων. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξή” τους. Ο λαός να μένει στα παγκάκια και αυτοί να ζούνε στη χλιδή».Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του, οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν σε δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης για να παρεμποδιστούν οι πλειστηριασμοί, «ώστε κανείς εργαζόμενος, μικρομεσαίος αγρότης, αυτοαπασχολούμενος να μη χάσει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, να μη χάσει το βιος του».

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ και επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο και με ρίψη χημικών στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμού.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να επιβάλουν σιγήν ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιος και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση.

Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθεί ο αγώνας. Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστώνκαταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση των αγώνων. «Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και τη νεολαία», τονίζει το ΜΑΣ.

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αστυνομική επίθεση καταδικάζει επίσης το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ