Εξέλιξη σοκ: Χιλιάδες χάνουν το δίπλωμα οδήγησης -Τι συμβαίνει

69

Σοβαρά προβλήματα στο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη αποχή των υπαλλήλων- εξεταστών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και καταγγέλλουν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για κωλυσιεργία.

Η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών , οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια λίστα αναμονής υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης.

Οι εργαζόμενοι καλούν το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, με νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, την ίδια στιγμή που ο ΓΓ του υπουργείου, αντιπροτείνει η ρύθμιση να ενταχθεί σε συνολικότερο νομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο θα κατατεθεί για διαβούλευση το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «κοροϊδία» από την πλευρά του υπουργείου και ζητούν άμεση λύση.

Ωστόσο η κατάσταση με την αναμονή των υποψηφίων οδηγών είναι εκρηκτική. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 30.000 άνθρωποι θα υποχρεωθούν να περιμένουν για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει η ώρα να δώσουν εξετάσεις. Μεταξύ αυτών όμως, υπάρχουν περίπου 5.500 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατέθεσαν τις αιτήσεις αλλά δυστυχώς αναμένουν αδίκως.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και να λυθεί το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των πέντε μηνών, ουδείς γνωρίζει πως θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος καθώς βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται μονίμως εντός ωραρίου και όχι και εκτός ωραρίου όπως γινόταν μέχρι σήμερα από εξεταστές σε ειδικούς χώρους. Εκτιμάται όμως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι υπάλληλοι για τις εξετάσει , οπότε, στην Αττική αντί για 500-700 άτομα την ημέρα θα περνούν το πολύ 200-300 υποψήφιοι οδηγοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ