Καλύτερα να είσαι μόνος παρά να συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα αξίζεις

98

Κάποια μέρα κάποιος θα σε κοιτάξει με ένα φως στα μάτια του που δεν έχεις ξανά δει. Θα σε κοιτάξει λες και είσαι όλα όσα έψαχνε να βρει σε αυτόν τον κόσμο. Να το περιμένεις. Όλοι επιθυμούμε  την οικειότητα την φιλία και το σεβασμό.

Πρόκειται απλώς για την ανθρώπινη φύση και έτσι μερικές φορές δεν δεχόμαστε ότι πραγματικά αξίζουμε και συμβιβαζόμαστε. Συμβιβαζόμαστε με λιγότερα από όσα αξίζουμε επειδή πιστεύουμε πως μια στάλα σεβασμού είναι καλύτερη από καθόλου.

Ναι, κανείς δεν θέλει να είναι μόνος αλλά όταν συμβιβάζεσαι με τη λάθος αγάπη ή φιλία καταλήγεις να νιώθεις περισσότερη μοναξιά από όση ένιωθες στην αρχή. Και ακόμα χειρότερα, νιώθεις πως πρόδωσες την ψυχή σου.

Αν επιλέξεις να συμβιβαστείς με λιγότερα από όσα αξίζεις  θα καταλήξεις να νιώθεις πως έδωσες τον εαυτό σου για το τίποτα.Δεν χρειάζεσαι κάποιον να σε επιβεβαιώσει ή να σε κάνει χαρούμενο , χρειάζεσαι να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου και μετά να μάθεις να αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά αξίζει την φιλία σου.

Το να είσαι μόνος είναι πολύ καλύτερο επειδή στο τέλος της ημέρας, ξέρεις πως ξόδεψες την ενέργεια σου φροντίζοντας την ψυχή σου και όχι για κάποιον που δεν σε εκτιμά.Δεν θα ξέρεις πάντα αν το άτομο που επέλεξες να εκτιμάς αξίζει την φιλία σου και τον σεβασμό σου.

Αν συνειδητοποιήσεις πως δεν αξίζει τα  συναισθήματά  σου, ίσως θα είναι δύσκολο να το τελειώσεις επειδή ήδη έχεις δεθεί μαζί του. Η σκέψη του να μείνεις μόνος  σε τρομάζει αλλά η ειλικρινής αλήθεια είναι πως θα  πρέπει να  είναι πολύ πιο τρομακτικό το να αρνηθείς στον εαυτό σου όλα όσα αξίζεις.

Ποτέ μην απολογηθείς για την ικανότητα σου . Οτιδήποτε λιγότερο δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό.

πηγή-  awakengr.com -Μαγεία Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ