ΚΚΕ: Εθνική γιορτή του κεφαλαίου η μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου

87

Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι το πολυνομοσχέδιο “δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών”

«Το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ίσως το πιο εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου κι αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή θα είναι για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, που θα εξακολουθεί να ματώνει».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «η χθεσινή ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί κάλλιστα να θεσμοθετηθεί ως “εθνική εορτή” του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημά του, αυτό που αφορά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία».

Ως προς το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, το ΚΚΕ σημειώνει ότι αυτό περιέχει «επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις της απελευθέρωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το πολυνομοσχέδιο «δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κ.λπ. Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, άλλες που επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης στους επιχειρηματικούς ομίλους, που παραδίδουν τον μεταλλευτικό πλούτο στο κεφάλαιο, με διαδικασίες εξπρές».

«Την ίδια στιγμή, πέρα από τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, (το πολυνομοσχέδιο) βάζει τις βάσεις και για έναν νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αφού οι συνέπειες πολλών απ’ τις ρυθμίσεις που περιέχει (ιδιωτικοποιήσεις, αναμόρφωση μίας σειράς επιδομάτων κ.λπ.) θα φανούν πιο καθαρά το επόμενο διάστημα» τονίζει το ΚΚΕ.

Αναφορικά με τη «λεγόμενη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης», επισημαίνει ότι αυτή «κινείται στη γνωστή λογική “κόβω απ’ τους λιγότερο φτωχούς για να δώσω ελάχιστα στους πάμφτωχους” με τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών κι αυτοαπασχολούμενων να βαφτίζονται προνομιούχοι και να βλέπουν νέες απώλειες.

«Πρόκειται, δηλαδή, για αναδιανομή της φτώχειας, αφού το κεφάλαιο, όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο και δεν πληρώνει τίποτα, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο πραγματικά γίνεται ακόμη πιο φανερό το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο που αυτό το ταξικό πρόσημο έχει τη σφραγίδα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τού κεφαλαίου, που τα προωθεί πλέον και με το μαστίγιο του αυταρχισμού» αναφέρει το ΚΚΕ, για να συμπληρώσει: «Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοι τους, ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Είναι βαθιά ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι μπορούν μ’ αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία, την ίδια την ταξική πάλη».

«Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι καθημερινά στον δρόμο, στις κινητοποιήσεις κι απεργίες που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα κι οι άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους δούλους του 21ου αιώνα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ