Λ.Κωστάρας”ΕΔΕ, Νερό και βλάβες…! σύνεση και συνεργασία το νερό είναι δημόσιο αγαθό όχι πολιτικό”

124

ΕΔΕ, Νερό και βλάβες : πολύ σπάνια γράφω σε τεχνική γλώσσα αλλά όταν το νερό, ένα δημόσιο αγαθό αντιμετωπίζεται με πολιτικούς όρους και καλούνται οι πολίτες (!!!!) σε εγρήγορση, πρέπει να ειπωθούν μερικά απλά πράγματα. Είναι απίθανο να έχει σχεδιαστεί υδραυλικό δίκτυο χωρίς αντιπληγματική θωράκιση με εξαρτήματα, βάνες κλπ.

Είναι απίθανο να έχει παραληφθεί έργο χωρίς αντιπληγματική θωράκιση. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν κάνεις ΕΔΕ, πάς κατευθείαν στη δικαιοσύνη. Τι προκαλεί τις ζημιές ? Τα υδραυλικά πλήγματα δεν προκαλούν αύξηση της πίεσης από τα 10 στα 16 ή 20 bar άρα η κατάσταση δεν αλλάζει με σωλήνες αντοχής μερικών bar παραπάνω.

Τα υδραυλικά πλήγματα μπορεί να αυξήσουν την πίεση έως και 8-10 φορές πάνω από την πίεση λειτουργίας ενός ευσταθούς δικτύου. Και πότε συμβαίνουν υδραυλικά πλήγματα ? Οταν συμβαίνει απότομη διακοπή ή αποκατάσταση της ροής ενίοτε δημιουργείται στατική πίεση (στο σχολείο ίσως θυμάστε τον όρο στατικό κύμα) που πιέζει τα σημεία των συνδέσεων.

Μία υπηρεσία ύδρευσης ξέρει ήδη τι προκαλεί τις βλάβες. Τα συμπεράσματα δικά σας … Καλό βράδυ και ελπίζω να υπάρξει σύνεση και συνεργασία διότι το νερό είναι σημαντικό ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ