Νεμέα: Το φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να κάνεις-φωτο

220

Όσο φθινοπωριάζει, τόσο αυξάνεται η επιθυμία μας για ταξίδια και βόλτες κοντινές στην Αττική. Για να απολαύσουμε τη φύση, να δούμε νέα μέρη και να χαλαρώσουμε ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και η Νεμέα είναι το μέρος που μπορείς με σιγουριά να το απολαύσεις και με το παραπάνω. Ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμα. Η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα την καθιστά μια από τις ιδανικές επιλογές για μια σύντομη και όμορφη βόλτα. Ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομή.

Η Νεμέα, ο μύθος και η ιστορία

Η Νεμέα είναι μια κωμόπολη στο νομό Κορινθίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 370 μέτρων και αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βουνού Προφήτη Ηλία. Ήδη από τα πρώτα λεπτά που θα βρεθείς εκεί θα ενθουσιαστείς με την ομορφιά του τοπίου αλλά και με την ιστορία που ξετυλίγεται σιγά σιγά μπροστά από τα μάτια σου. Αλλά και βέβαια με την μυθολογία. Όλοι ξέρουν, εξάλλου, ότι συνδέεται μυθολογικά με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή ο οποίος έπνιξε το λιοντάρι. Συνδέεται, επίσης, μυθολογικά με τα Νέμεα που μαζί με τα Ίσθμια, Πύθια αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελούσαν τον κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων της αρχαιότητας.

 

Όσον αφορά το όνομά της, η Νεμέα το έλαβε από την ομώνυμη Νύμφη η οποία ήταν κόρη του Ασωπού ποταμού ο οποίος διασχίζει τον κάμπο της περιοχής. Όσον αφορά γενικότερα την ιστορία της, αυτή ξετυλίγεται στα βάθη των αιώνων. Ευρήματα και ανασκαφές στο βάθος των ετών έδειξαν ότι η Νεμέα κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Ωστόσο, η περιοχή μέχρι το 1923 ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία. Το όνομα Νεμέα το ακούμε να αναφέρεται πρώτη φορά στο 1840 στο ΦΕΚ 19Α-07/06/1834 με τη δημιουργία του δήμου Νεμέας. Καθιερώθηκε στην πόλη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

μονοήμερη εκδρομή ΝεμέαΝεμέα: Το φθινοπωρινό σαββατοκύριακο που πρέπει να κάνεις

Η Νεμέα, λοιπόν, πρέπει να αποτελέσει μια από τις φετινές σου φθινοπωρινές αποδράσεις. Μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα, ή ακόμη και ένα σαββατοκύριακο που θα σε χαλαρώσει και θα σου γεμίσει τις μπαταρίες. Θα περπατήσεις μέσα στη φύση, θα γνωρίσεις όμορφα μέρη και φιλόξενους κατοίκους και θα φας καλό φαγητό.
Μην ξεχάσεις:
Να δοκιμάσεις το ντόπιο και πολύ φημισμένο κρασί της Νεμέας.
Να επισκεφθείς το Ιερό του Διός στον Αρχαιολογικό Χώρο.
Η απόσταση της Νεμέας από την Αθήνα είναι μόλις 110 χιλιόμετρα και μπορείς να δεις πού βρίσκεται.
πηγή-https://exploringgreece.tv/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ