No Pasaran!

142

1) Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για τους ναζί είναι μια νίκη του λαϊκού κινήματος, του αντιφασιστικού κινήματος, της πάλης όλων των προοδευτικών ανθρώπων, των δημοκρατών, των κομμουνιστών. Είναι η δική τους αφύπνιση, είναι η δική τους ασίγαστη πάλη όλα αυτά τα χρόνια που έβγαλαν το μακιγιάζ και τη μάσκα τόσο από το τέρας του ναζισμού, όσο και από τους Πόντιους Πιλάτους που το τάισαν. Είναι ο δικός τους αγώνας ενάντια στη λησμονιά και στην παραχάραξη του παρόντος που πέταξε τα ναζιστόμουτρα από την Βουλή, ήδη από το 2019.

2) Η νίκη του λαϊκού κινήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι την ώρα της δολοφονίας του Λουκμάν, του Φύσσα, των δολοφονικών επιθέσεων σε Αιγύπτιους ψαράδες και μέλη του ΚΚΕ, εν γνώσει του αστικού κράτους και της Εισαγγελίας υπήρχαν, ήδη, πάνω από 30 υποθέσεις – καταγγελίες της δολοφονικής δράσης των ναζί που παρέμεναν αραχνιασμένες στα συρτάρια των κρατικών υπηρεσιών…

3) Η νίκη του λαϊκού κινήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι την δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή το 1998 οι ναζί είχαν από το 1992 πραγματοποιήσει, ήδη, πάνω από 50 εγκληματικές επιθέσεις, εντούτοις το αστικό κράτος και η αστική δικαιοσύνη τους επέτρεπε να κυκλοφορούν ελεύθεροι και λίγο αργότερα τους χάρισαν και την δυνατότητα να κυκλοφορούν με τον μανδύα του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”…

4) Η νίκη του λαϊκού κινήματος είναι και νίκη απέναντι στο πλυντήριο αμνησίας για το ρόλο του πολιτικού και μιντιακού συστήματος που υπέθαλψε και διευκόλυνε τη ναζιστική συμμορία, νίκη απέναντι σε εκείνους που ζητούσαν “μια σοβαρή Χρυσή Αυγή”, εκείνους που δεν έβλεπαν ούτε τις σβάστικες ούτε τα ναζιστικά κηρύγματα, εκείνους που στις τηλεοράσεις παρουσίαζαν σαν… “ράκος” τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά και κατήγγειλαν όσους άφηναν… “λυτή” τη Μάγδα Φύσσα, εκείνους που διαφήμιζαν σε πρωτοσέλιδα, πρωινάδικα και βραδυνάδικα τα ναζιστόμουτρα σαν καλά παιδιά που πήγαιναν τις γριούλες στα ΑΤΜ και “αγαπούν την πατρίδα” λίγο… εριστικά. Το αστικό πολιτικο-μιντιακό σύστημα που “έπαιξε” με τους ναζί και σήμερα αφού τους αξιοποίησε παριστάνει τον… “αντιφασίστα”, συνεχίζει να ποτίζει με δηλητήριο συνειδήσεις και αύριο, αν χρειαστεί και πάλι τους ναζί, θα τους ξαναχαιδέψει πάλι.

5) Ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό, στον φασισμό, στην ακροδεξιά, στον ρατσισμό, στον εθνικισμό, στον μισανθρωπισμό δεν σταματά εδώ. Είναι διαρκής και πρέπει να είναι επίμονος, για όσο κρατάει η μήτρα που γεννάει και εκτρέφει τα φίδια, για όσο διατηρούν την εξουσία οι μηχανισμοί και το σύστημα που αξιοποιεί τον φασισμό είτε ως εφεδρεία είτε ως πρωταγωνιστή διαχείρισης των υποθέσεων του. Σε αυτή την ασίγαστη πάλη του Ανθρώπου με το κτήνος, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα ακόμα όπλο.

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ