Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ -ΦΩΤΟ

107
KODAK Digital Still Camera

 Το Συνεδριακό Κέντρο

«Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε κυριολεκτικά από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιοεκδηλώσεως για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εχθές Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2017, από το πρωί, που ξεκίνησε η προσέλευση, επεκράτησε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος καλωσόρισε με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα παιδιά, τα οποία εισέπραξαν αφειδώς τα συναισθήματα αυτά και έψαλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδησαν εορταστικά τραγούδιαυπό την βοήθεια της Πρεσβυτέρας δασκάλας κ. Παυλίνας Χαμάλη. Στην σύντομηομιλία του ο Ποιμενάρχης μας εξήρε την σημαντικότητα της Ιερατικής οικογένειαςιδιαιτέρως στην σημερινή χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να αναδειχθεί ενισχυτικός και στηρικτικός προς αυτή.

Ακολούθως, ευλόγησε την Βασιλόπιττα και προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους επτά (7) «τυχερούς» που «έτυχαν» το φλουρί και μοίρασε δώρα ανάλογα με την ηλικία τους σε όλα τα παιδιά. Στο ποσό των δώρων συνεισέφερε με μια γενναία χορηγία ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος Wind Κορίνθου, κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, ο οποίος σπεύδει σχεδόν όποτε υπάρχει ανάγκηνα συνδράμει στο Φιλανθρωπικό αλλά και στο ευρύτερο Κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας. Τα παιδιά με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους Πατέρα του προσέφεραν, ως συμβολικό αντίδωρο και ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης, έναρολόι τοίχου.

Αμέσως μετάμεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρουόπου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα πλαισιωμένο από διασκεδαστή – παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή Ελληνική Μουσική για τους μεγάλους.

Η Εκδήλωση, που με αγωνία περιμένουν κάθε χρόνο τα παιδιά των Ιερέων της Κορινθίας, έλαβε τέλος με τις ευχαριστίες και τις ευχές όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της τόσο χαρούμενης, εορταστικής και συνάμα εποικοδομητικής και ενοποιού συνάξεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ