Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αρχική ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πάτρα, Δήμος προς μίμηση ! Μέχρι το τέλος του έτους, η μεταφορά...

Πάτρα, Δήμος προς μίμηση ! Μέχρι το τέλος του έτους, η μεταφορά των αστέγων στο νέο υπνωτήριο του δήμου

73

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν μεταφερθεί στο υπνωτήριο του δήμου της Πάτρας οι άστεγοι που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στην πανσιόν που έχει ενοικιάσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη μεταφορά στο κτίριο της Γούναρη και Μπουκαούρη, εκεί δηλαδή που θα δημιουργηθεί ο νέος ξενώνας – υπνωτήριο και κέντρο φιλοξενίας του Κοινωνικού Οργανισμού. Μέσα από την πάροδο του χρόνου το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι υπηρεσίες του που θα εγκατασταθούν εκεί.

Αυτό όμως που προέχει για τους ανθρώπους του Κοινωνικού Οργανισμού είναι να ετοιμάσουν όσο γίνεται πιο σύντομα το υπνωτήριο του δήμου το οποίο μέχρι πρότινος ήταν στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου που πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ανασκευής και της αναδιαμόρφωσής του, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε να στεγάσει όταν ολοκληρωθούν, το νέο δημοτικό μέγαρο.

Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεκινήσει η λειτουργία του δημοτικού υπνωτηρίου. Ωστόσο, στον ξενώνα που έχει ενοικιάσει ο δήμος για τους αστέγους φιλοξενούνται κατά μέσο όρο 25 περίπου άτομα, τη στιγμή που οι αριθμοί για τους αστέγους και τους άπορους στην επικράτεια της Πάτρας, είναι αρκετά μεγαλύτεροι. 

Κάτι που δείχνει ότι οι περισσότεροι από τους άστεγους της Πάτρας προτιμούν ακόμα να τριγυρνούν στους δρόμους και να κοιμούνται στις πλατείες, παρά σε δομές και κέντρα φιλοξενίας. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα κρύα, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή όσων περνούν τις νύχτες τους στους δρόμους και στα παγκάκια.

Ο χώρος του νέου υπνωτηρίου θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει στη πλήρη λειτουργία του, γύρω στους 90 άστεγους. Σε πρώτη φάση, όμως, ο αριθμός που θα δύναται να φιλοξενήσει θα είναι αρκετά λιγότερος. Ο αριθμός των αιτήσεων για τους άστεγους που είχε γίνει στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να πάρουν το σχετικό επίδομα που δίνεται, είχε φτάσει τις 800 από αυτές όμως είχαν εγκριθεί γύρω στις 400.

Το κτίριο που θα στεγάσει το νέο υπνωτήριο και αρκετές ακόμα υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού είναι τριώροφο και ανήκει στην Ιερά Μονή Ομπλού, με την οποία είχε υπογράψει συμφωνητικό μίσθωση ο δήμος.

Σημειώνουμε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν τις γιορτινές μέρες στο μοίρασμα 250 μερίδων φαγητού στους άπορους και στους άστεγους, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων στις 700 περίπου οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ