Σε “ανύπαρκτες” ιστοσελίδες …. έδωσε διαφήμιση η κυβέρνηση -Για αυτά τα Μέσα πληρώνετε κύριε Πέτσα;

87

Πολιτικά και ηθικά έκθετος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη διαχείριση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», οι οποίες κατέκλυσαν τα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες. Επαναλαμβάνω, μιλάμε για 20 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν σε «κανονικά» ΜΜΕ αλλά και σε κάτι απίθανα sites που φτιάχτηκαν ειδικά για την περίσταση.

● Ο κ. Πέτσας πρέπει να μας πει γιατί δόθηκαν χρήματα σε μπλογκ που ξεκίνησαν τον Μάιο, σε sites που δεν υπάρχουν, σε sites της ομογένειας στην Αμερική (για να μείνουμε εμείς σπίτι στην Ελλάδα;), σε sites που η τελευταία τους είδηση ανέβηκε στις 13 Απριλίου;

Στην Κορινθία οι πρισσότερες  πρώτες ιστοσελίδς ενημέρωσης σε επισκεψημότητα,  είναι εκτός διαφήμισης ,μεταξύ αυτών και η Πρώτη news Κορινθίας ….

● Πρέπει να μας πει γιατί έδωσε χρήματα σε sites που δεν περιέχονται στο Μητρώο Online Media του υπουργείου, ενώ ο νόμος το απαγόρευε.

● Πρέπει να μας πει γιατί έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν κρατική διαφήμιση αλλά δεν μας είπε και πόσα πήρε το καθένα από αυτά.

● Πρέπει να μας πει με ποια κριτήρια έκρινε πως κάποια ΜΜΕ δεν «λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας των μέσων αναφορικά με τη μη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) και τη μη πρόκληση σύγχυσης στο κοινό».

Μπορεί ο Στέλιος Πέτσας να προσπάθησε -αποτυχημένα- να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την σκανδαλώδη εξαίρεση  πολλών από τις μεγαλύτες ιστοσελίδες  της χώρας , όπως και της Κορινθίας από τη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Όμως, κάποιοι άλλοι σπεύδουν να… δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και τα χρήματα από τη διαφημιστική πίτα που έλαβαν λέγοντας πράγματα που ανήκουν εμφανώς στα απορρίμματα του ελληνικού διαδικτύου και σίγουρα δεν θα έπρεπε να έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ