To Ικαριώτικο Φαγητό του Χειμώνα…Σουφικό

57

To Ικαριώτικο Φαγητό του Χειμώνα…Σουφικό

Το Σουφικό είναι ένα από τα πιο γνωστά φαγητά της Ικαρίας, από τα πλέον διαδεδομένα. Θα το φτιάξετε γρήγορα και εύκολα και θα το απολαύσετε σίγουρα…

Θα χρειαστείτε λαχανικά εποχής, καθώς το συγκεκριμένο φαγητό δεν εμπεριέχει καθόλου κρέας.

Παραδοσιακό ικαριώτικο φαγητό με λαχανικά εποχής, που γίνεται εύκολα και γρήγορα στην κατσαρόλα.

Η Ικαρία το νησί της χαλαρής διαβίωσης έχει υπέροχη κουζίνα με απλές νόστιμες συνταγές. Η συγκεκριμένη αξιοποιεί όλα τα φρέσκα λαχανικά που καλλιεργεί ο καθένας στο μποστάνι του. Σύμφωνα με την παράδοση που έμαθα από την φίλη μου Βαγγελιώ το φαγητό προέκυψε όταν μια νοικοκυρά δεν πρόλαβε να μαγειρέψει για τον άντρα της που γύρισε κατάκοπος από τα χωράφια. Κατέβηκε λοιπόν στο μποστάνι τους μάζεψε ότι λαχανικό βρήκε και τα έριξε όλα μαζί στο τηγάνι. Όταν ο άντρας της δοκίμασε φώναζε συνεχώς: ” Σου φήκω , δεν σου φήκω , σουφινιό πιάτο.

To Ικαριώτικο Φαγητό του Χειμώνα…Σουφικό

Συστατικά

4 πατάτες
4 κρεμμύδια
4 πράσινες πιπεριές
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
1 μικρή κολοκύθα
2 σκελίδες σκόρδο
4 καυτερές πιπεριές
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
λάδι
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε το κολοκύθι στη μέση, στη συνέχεια σε φετούλες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε όλα τα λαχανικά χωρίς λάδι, να βράσουν στο ζουμί τους. Προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές. Ανακατεύετε διαρκώς και προσθέτετε λίγο αλάτι.

Μόλις πιούν τα λαχανικά το ζουμί τους, προσθέτετε λάδι, λίγο κόκκινο κρασί.Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν μελώσει η σάλτσα και βράσουν τα λαχανικά ,αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε

Πληροφορίες