Τραγική κατάληξη 29χρονου αστυνομικού στην Αθηνών – Κορίνθου

71

Τραγική κατάληξη 29χρονου αστυνομικού στην Αθηνών – Κορίνθου της ομάδας ΔΙΑΣ σκοτώθηκε έπειτα από καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Ένας ακόμα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Η καταδίωξη που κόστισε τη ζωή 29χρονου αστυνομικού – Συνελήφθη ένα άτομο, άλλοι τρεις στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ (φωτό & βίντεο)

Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή και ένας ακόμα τραυματίστηκε έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη στο Χαϊδάρι. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Θριάσιο, και δυστυχώς ο ένας εξ αυτών κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο ένστολος έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα, με εμπλοκή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του “υπόπτου” οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να μεταφερθούν στο “Θριάσιο” νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο άλλος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταφέρει να συλλάβει ένα άτομο.

Σημειώνεται ότι για αρκετή ώρα έμεινε κλειστό τμήμα της Εθνικής Οδού.

Φωτογραφίες από το σημείο

Οι φωτογραφίες από το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα, φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία η μηχανή στην οποία επέβαινε ο άτυχος 29χρονος έπεσε στο περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη και ο οδηγός του οποίου πάτησε φρένο απότομα.

Δείτε επίσης:

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τις συσκευασμένες σαλάτες;

Τραγική κατάληξη 29χρονου αστυνομικού 

Οικονόμου: «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ..» αναφέρει σερ δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης.» καταλήγει.

 

πηγή: thetoc.gr