Επαγγελματίες Αρχαίας Κορίνθου: Απολογισμός Χρονιάς 2023

39
Επαγγελματίες Αρχαίας Κορίνθου: Απολογισμός Χρονιάς 2023  από τον  Σύλλογο Επαγγελματιών της Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ)
Απολογισμός Χρονιάς 2023 από τον  Σύλλογο Επαγγελματιών της Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ) ξεχώρισε και φέτος με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό έργο, παράδειγμα δημιουργικότητας και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η πληθώρα πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο σύλλογος αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας.
Επαγγελματίες Αρχαίας Κορίνθου: Απολογισμός Χρονιάς 2023
Οι δράσεις μας συνοπτικά είναι:
Προσφορά στην Τοπική Κοινωνία Πολιτισμό
Με χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας μας για τη Συλλογή Τροφίμων από χορηγίες, προσφέροντας στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στη γενναιοδωρία και τη συνεισφορά της τοπικής κοινότητας, καθώς και στη στήριξη και τη συνεργασία του Συμβουλίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Συνεργαστήκαμε με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αρχαίας Κορίνθου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Απόλλων” , τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο “Ο Βελλερεφών” και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς μας με τις εξής εκδηλώσεις :
Βραδιά Όπερας
Συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε ένα μουσικό ταξίδι με τον τίτλο “Ορφέας και Ευρυδίκη”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Richard J. Sigmund, αναπτύσσεται μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή σύνθεση τέχνης και παράδοσης.
Βραδιά Πανσελήνου
Μια μαγική εκδήλωση, με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας
Με την συνεργασία της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, τιμήσαμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα προσφέροντας εκπαιδευτική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αφιερωμένη στην αγγειοπλαστική τέχνη .
Ημέρα Περιβάλλοντος
Με τη συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήσαμε μια πετυχημένη πρωτοβουλία καθαρισμού του ιστορικού κέντρου του χωριού μας, παράλληλα αναλάβαμε το σημαντικό έργο της φύτευσης λουλουδιών, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής της περιοχής.
Τουριστική Προβολή Του Τόπου
Πασχαλινή Προβολή
Για την προώθηση του εορτασμού του Πάσχα και την ενίσχυση της προσέλευσης επισκεπτών, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο το οποίο παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Κορίνθου επικεντρώνοντας σε ήθη, έθιμα, τοπικές γεύσεις και μνημεία του τόπου.
Για να διασφαλιστεί η επιτυχία της προσπάθειας, το βίντεο προβλήθηκε στην τηλεόραση στην εκπομπή της ΕΡΤ ΄΄Σαββατοκύριακο΄΄ , επιτρέποντας την ευρεία προβολή του και στα social media. Με αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση, η προώθηση του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο αναδείχθηκε πετυχημένη προσελκύοντας επισκέπτες και ενισχύοντας το ενδιαφέρον για την περιοχή.
Συνεργασία με το All About Peloponnisos
Σε στενή συνεργασία με το επίσημο portal προβολής και προώθησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αναπτύξαμε προσεκτικά και επαγγελματικά περιεχόμενο για την διαμόρφωση μιας ενδιαφέρουσας παρουσίας της Αρχαίας Κορίνθου μέσω του ταξιδιωτικού οδηγού.
Το περιεχόμενου προορισμού βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Κορινθίας και παρέχει στον επισκέπτη πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα, τη διαμονή και την γαστρονομία στη περιοχή προβάλλοντας όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις προσφέροντας στον επισκέπτη εύκολα τις προτιμώμενες επιλογές.
Στη ενότητα TRAVEL TRIPS-ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ επισημαίνονται οι λόγοι που καθιστούν την Αρχαία Κόρινθο αξέχαστο ταξιδιωτικό προορισμό προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη.
Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας περιεχομένου και την καταχώρηση των επιχειρήσεων, προχωρούμε σε ψηφιακές ενέργειες προώθησης του προορισμού ενισχύοντας την εμφάνιση της Αρχαίας Κορίνθου σε διεθνές επίπεδο. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις αξέχαστες εμπειρίες που προσφέρει η Αρχαία Κόρινθος.
Επίσκεψη της δημοσιογράφου κ. Ηρώ Κουνάδη στην Αρχαία Κόρινθο
Η δημοσιογράφος Ηρώ Κουνάδη ανταποκρίθηκε με εξαιρετικό τρόπο στην επίσκεψη της στην Αρχαία Κόρινθο, αποτυπώνοντας με λεπτομέρεια και ενθουσιασμό την εμπειρία της στο Ιn2life .
Στο αφιέρωμα αυτό , μέσα από λεπτομερείς περιγραφές και ενθουσιώδεις αναφορές, περιέγραψε επιτυχώς τα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής, προσφέροντας μια ζωντανή εικόνα της Αρχαίας Κορίνθου. Το περιεχόμενο αυτό δεν αποτελεί μόνο πηγή γνώσεων αλλά επίσης αποτελεί κίνητρο για νέους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Το επόμενο βήμα στη διάδοση αυτής της εμπειρίας έρχεται με το νέο άρθρο που θα δημιουργηθεί στο “All about Peloponnisos”, αναδεικνύοντας την περιοχή ως ένας προορισμός πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό.
Γαστρονομική εκδήλωση «Θησαυροί Κορινθιακής Γης»
Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε μια ημερίδα για τα Τοπικά Προϊόντα της Κορινθιακής Γης, και ένα Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη , ο οποίος θα δημιούργησε 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άριστα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι.
Μαζί του θα ήταν ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort & o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην Eletro Greece, επιμελήθηκε πέντε νέες τοπικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες.
Στον υπαίθριο χώρο του χωριού, τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ παραδοσιακοί σύλλογοι πρόσφεραν εδέσματα που αντικατοπτρίζουν το πλούτο της τοπικής κουζίνας. Η ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών έδωσαν ζωή σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεπερνούσε τα όρια της απλής γευστικής εμπειρίας προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία από γεύσεις που αγγίζουν την καρδιά και την ψυχή.
Υπό την Αιγίδα των: Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ),
Με την Υποστήριξη των: Επιμελητήριο Κορινθίας, Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Αμερικάνικης Σχολής Ανασκαφών Κορίνθου, Wyndham Poseidon Resort, Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Κορινθίας, Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου, των Κορινθιακών Επιχειρήσεων (Niko Helm Hellas, Motor Oil, ΑΒ Βασιλόπουλου, Μουστάκας Α.Ε., Korinthian Palace, Φάρμα Μητσόπουλος, Paper Trade, ΥΑΛΟΣΕΤ, Profood, Ιχθυοπωλείο Λογοθέτης, Σεννής Δομικά Υλικά, Εστιατόριο Μαρινός, Έλετρο, ΚΤΕΟ Πιτσάκης, Σταματόπουλος Fruits, P&S security, ΕLTA Courier Κόρινθος, Acro Upscale Residences, Pegasos Rooms, Marinos Rooms, Tourix, Octavia Comfort & event Bungalows, All About Peloponnisos, We love Corinth, Corinth Greece, Το Ταβερνάκι Του Γαμπρού, Mataroa Pizzeria Italiana, Kilix Ceramic Crafts).
Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς την δημιουργική ομάδα του ΣΕΑΚ η οποία αποτελείται από τους :
Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας και συνεισφέρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στη προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις αξίες και την ομορφιά του τόπου μας.
Εκ Του Συλλόγου
Επαγγελματίες Αρχαίας Κορίνθου: Απολογισμός Χρονιάς 2023