Η αδυναμία της Ζωής Λάσκαρη στον Δ. Κουτσούμπα

43

Χθες  συμπληρώθηκε  ένας χρόνος από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, η οποία δεν έκανε ποτέ στρατευμένη τέχνη, μια έννοια συνυφασμένη με την Αριστερά, ενώ η ίδια είχε καταχωρηθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο, είτε εξαιτίας του γάμου της με το Λυκουρέζο που συνδέθηκε με τη Νέα Δημοκρατία, είτε και παλιότερα, καθώς διηγούνταν πως έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο από τους αντάρτες.

Παρόλα αυτά, έκανε αρκετά πράγματα που ξέφευγαν από το στερεότυπο κι ένα από αυτά ήταν η πολύ καλή άποψη που είχε για το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Αυτή είδε τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο τελευταίος παρακολούθησε την παράσταση “Νύφη Κουράγιο”, στην οποία πρωταγωνιστούσε το χειμώνα του 15-16 η Λάσκαρη και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε στιγμές σαν κι αυτή.

Και το εντυπωσιακό είναι πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντιούνταν…

Τις επόμενες μέρες η ηθοποιός σε αυτούς που την επέκριναν για αυτή τη θερμή υποδοχή στο ΓΓ στα παρασκήνια, θεωρώντας πως δεν τιμάει έτσι το οικογενειακό της παρελθόν και σχολίασε οργισμένη τα εξής στο προφίλ της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Όταν εμφανίζομαι με φίλους μου από την λεγόμενη Δεξιά, γράφουν πως είμαι ισχυρός παράγοντας της κεφαλαιοκρατίας. Όταν εμφανίζομαι με φίλους μου από την λεγόμενη Αριστερά, γράφουν πως προδίδω την μνήμη της οικογενειακής μου τραγωδίας στον Εμφύλιο. Όταν παίζω στο θέατρο ρόλο Εβραίας γράφουν πως είμαι Εβραία και ίσως και πράκτορας της Μοσάντ και όταν παίζω ρόλο αστής γράφουν πως ζω μες τον πλούτο. Όταν διατυπώνω μια άποψη για τη σημασία του χριστιανισμού στην ελληνική ιστορία και παράδοση, γράφουν πως είμαι βαθύτατα συντηρητική και όταν διατυπώνω άποψη για το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει ελεύθερα την σεξουαλική του ζωή γράφουν πως θέλω να αποδομήσω τις ηθικές αξίες και την κοινωνική συνοχή. Όταν εκφράζω τη συμπάθεια μου για έναν πολιτικό είμαι συστημική και όταν εκφράζω την οργή μου για το δράμα των προσφύγων είμαι θεματοφύλακας της παγκοσμιοποίησης και υποστηρίκτρια της πολιτικής μιας δήθεν απάτριδος Αριστεράς Δεν ανήκω σε κανέναν σας, παρά μόνο σε ό, τι μου υπαγορεύει η συνείδησή μου»

Σε μια πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή της Σεμίνας Διγενή με καλεσμένο τον Κουτσούμπα, η δημοσιογράφος αποκάλυψε την έντονη επιθυμία της Λάσκαρη να γνωρίσει το Γραμματέα, ενώ αυτός σχολίασε πως δυστυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει την υπόσχεση να έρθει η Λάσκαρη στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, για να τον επισκεφτεί.

Μπορείτε να ακούσετε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο παρακάτω.

 

katiousa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here