Κουνέλι στιφάδο – Δύο υπέροχες συνταγές

1081

Λαγό ή κουνέλι στιφάδο φτιάχνω αρκετά συχνά. Αποτελεί μια χαρούμενη έκπληξη σε κάποια πιο “επίσημα” οικογενειακά τραπέζια στα οποία τα παιδιά μου έρχονται με επιφυλάξεις. Ποτέ δεν ξέρουν ποια παραλλαγή σε όσπρια, αγκινάρες ή μπάμιες θα τους έχω φτιάξει, με ταμπελάκι επάνω που γράφει “υποχρεωτικό”.

Το πρόβλημα είναι ότι για να τους φτιάξω το τέλειο στιφάδο μου πρέπει να ξέρω αρκετές ημέρες πριν ότι θα μαζευτούμε για να φάμε στο σπίτι όλοι μαζί την ίδια ώρα. Γιατί ο λαγός ή το κουνέλι πρέπει να μείνει σε μαρινάδα στο ψυγείο 3-4 ημέρες. Και όχι όποια-όποια μαρινάδα. Η συγεκριμένη που κάνω εγώ, της κυρίας Μάγδας, έχει δώσει μια άλλη διάσταση στο ούτως ή άλλως πολύ νόστιμο αυτό πιάτο. Την ανακάλυψα πριν χρόνια, όταν μου χάρισαν το βιβλίο “Οι συνταγές της κυρίας Μάγδας”, της Νίνας Αποστόλου. Η συγγραφέας καταγράφει τις συνταγές της διάσημης μαγείρισσας της Θεσσαλονίκης η οποία μέχρι το 1995, τουλάχιστον, που κυκλοφόρησε το βιβλίο, μαγείρευε για δεξιώσεις, μεγάλα ή μικρά τραπέζια. Αυτό είναι το μυστικό μου που κάνει τον δικό μου λαγό στιφάδο να διαφέρει από των άλλων.

Η συνέχεια εδώ