Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένο φαγητό. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την ποικιλία που έχουμε στα λαχανικά απολαμβάνουμε όλες τις εκδοχές.
Με τις μελιτζάνες , μπορούμε να μαγειρέψουμε μοσχάρι , βοδινό, κατσίκα (αίγα όπως τη λέμε, και γίνεται υπέροχο) , ζυγούρι (χρονιάρικο αρνί) ακόμη και κοτόπουλο. Προσωπικά δεν συνηθίζω το χοιρινό κατσαρόλας το καλοκαίρι αλλά πολλοί τις συνδυάζουν και με χοιρινό. Χρησιμοποιούμε μερίδα για κατσαρόλα όπως σπάλα ή ελιά από μοσχάρι ή βοδινό και χεράκι από αιγοπρόβειο. Τα λαχανικά νοστιμίζουν όταν μαγειρευτούν με το κρέας , και το κρέας «χάνει» αρκετή από τη λιπαρότητά του, τουλάχιστον γευστικά.