Φάμπρικα αποφυλακίσεων γραβατωμένων λαμογιών

132

Σε μια προηγούμενη κυβέρνηση της Δεξιάς, και επί υπουργίας του Χαράλαμπου Αθανασίου, το υπουργείο δικαιοσύνης είχε μετατραπεί σε φάμπρικα αποφυλακίσεων εμπόρων ναρκωτικών και άλλων καταδικασμένων εγκληματικών του «λευκού κολάρου».

Η πιο πρόσφορη μέθοδος που ακολουθείται διαχρονικά είναι η αποφυλάκιση των γραβατωμένων λαμογιών με το πρόσχημα λόγων υγείας.
Δεκάδες ανώνυμοι κρατούμενοι στις φυλακές έχοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας βασανίζονται καθημερινά στα κάτεργα, αυτά που ονομάζουν σωφρονιστικά ιδρύματα,  αλλά η δικαιοσύνη τους έχει “αναπηρία” στην ακοή.

Οι ασθένειες όμως τύπων, σαν τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργίου, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου και σαν του”άριστου” Φλώρου της Energa, εντοπίζονται άμεσα και οι άρρωστοι-απατεώνες οδηγούνται εκτός φυλακής.

Κάναμε εισαγωγή με τα παραπάνω για να αναπαράγουμε την είδηση που διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Αποφυλακίστηκε με όρους ο Πρ. Μαυρίδης, πρώην γενικός διευθυντής της ελληνικής Siemens

Εκτός φυλακής βρίσκεται το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την σύμβαση «8002» της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ, και ήταν ανάμεσα στους τρεις στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση τους.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ελληνικής Siemens, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών προκειμένου να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής του, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Μαυρίδη διατάσσοντας την αποφυλάκιση του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του μία φορά κάθε μήνα.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ