Πατήρ Ιάσων: Γιατί πέταξα τα ράσα

131

Έπειτα από πέντε χρόνια ως παπάς ο Συράκος Ιωάννης Κεσέν πέταξε τα ράσα του και σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο εξηγεί τους λόγους της απόφασής του.

Όπως τονίζει, υπήρξε ιερέας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για πάνω από πέντε χρόνια και είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο είτε από την εκκλησία όπου λειτουργούσε είτε από το διαδίκτυο όπου δημοσίευε κείμενα και ερχόταν σε διάλογο με το κοινό.

“Δεν είμαι πλέον ο πατήρ Ιάσων, ιερομόναχος, ονομάζομαι Συράκος Ιωάννης Κεσέν. Άφησα πίσω μου τα ράσα, την Εκκλησία, πέταξα τα ράσα και πετώντας τα ράσα άφησα πίσω μου κάθε εκκλησία, Ανατολής και Δύσης, κάθε οργανωμένη θρησκεία που κατεργάζεται από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας την καταπίεση του ανθρώπου, φτιάχνοντας συστήματα που φράσσουν στόματα και σώματα, ορίζοντας με σαφήνεια τι είναι σωστό και τι λάθος” επισημαίνει στο βίντεό του ο πρώην παπάς.

“Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να είμαι μέλος πόσο μάλλον διδάσκαλος ενός θρησκευτικού συστήματος που εκ προοιμίου λόγω της σεξουαλικότητάς μου με στέλνει στην κόλαση, στο σκοτάδι, με στέλνει στην αφάνεια. Τι Θεός είναι αυτός που επεμβαίνει τόσο δυναμικά στις ζωές των ανθρώπων και τους ορίζει με το τι θα πλαγιάζουν στο κρεβάτι τους, ορίζει πώς θα βιώνουν τη σεξουαλικότητά τους; Μόνο Θεός αγάπης τελικά και φιλανθρωπίας δεν είναι. Εγώ σ ‘ αυτόν τον Θεό βλέπω έναν δυνάστη. Και πώς θα ήταν διαφορετικά, όταν αυτός ο άνδρας Θεός είναι ένα κατασκεύασμα των ανδροκρατούμενων κοινωνιών από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας, που παίρνουν ύφασμα και ράβουν παντελόνια και φοράνε αυτά τα παντελόνια στο θείον, όπου εάν υπάρχει, αυτό το θείον είναι πνεύμα και με ποιο δικαίωμα του δίνουμε ένα φύλο” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ