Γκουρμέ στο σπίτι : Δύο εύκολες συνταγές Αρνί κότσι στην κατσαρόλα …

40

Γκουρμέ στο σπίτι : Δύο εύκολες συνταγές Αρνί κότσι στην κατσαρόλα και Μακαρόνια με πέστο

Κανένας δεν γεννήθηκε βραβευμένος σεφ. Ακόμη κι αν η σχέση σου με το φαγητό περιορίζεται απλώς στο να γεμίσεις το στομάχι σου και να μην πεινάς, μπορείς να το κάνεις με στυλ και να φτιάξεις με τα χεράκια σου φαγητό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Γιατί μερικά πιάτα μπορεί να ακούγονται γκουρμέ και δύσκολα, αλλά πίστεψέ μας, μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου, πανεύκολα, και καλύτερα από το αγαπημένο σου εστιατόριο!

Αρνί κότσι στην κατσαρόλα

Κρεοπωλεία

 

 

Συστατικά

  • 4 κομμάτια αρνί κότσι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • ½ φλ. φινόκιο κομμένο σε κύβους
  • 14 μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές κέρατο σε φέτες
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ντομάτα περασμένη
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε πέντε φλιτζάνια ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αλατοπιπερώνετε το αρνί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε καλά μια κατσαρόλα και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρετε το αρνί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Βγάζετε το αρνί από την κατσαρόλα.

  •  Βήμα 2

    Ακολούθως, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ξεκινάτε να σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτετε το καρότο και το φινόκιο και ψήνετε για 2-3 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Στη συνέχεια, βάζετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ψήνετε για ακόμα 2-3 λεπτά ανακατεύοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βάζετε μέσα το ξύσμα και το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε την ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Επαναφέρετε το κότσι στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

To Ικαριώτικο Φαγητό του Χειμώνα…Σουφικό

 

Ακούς μια ιταλική ονομασία, βλέπεις μια πράσινη σάλτσα και λες “Αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο”. Στην πραγματικότητα, απλώς ανακατεύεις τυρί, λάδι, βασιλικό και κουκουνάρι (ναι, τρώγεται αλλά μην χρησιμοποιήσεις αυτό που πέφτει από τα δέντρα).

Γκουρμέ στο σπίτι : Δύο εύκολες συνταγές Αρνί κότσι στην κατσαρόλα και Μακαρόνια με πέστο

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
8 λεπτά
Συν. Χρόνος
18 λεπτά
Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.
Μερίδες4
Θερμίδες336 θερμίδες
Υλικά
  • 400 γραμμ. σπαγγέτι
  • 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, στους 200οC, ίσα να ροδίσει.
  2. Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζουμε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
  3. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  4. Σε κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευατή). Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή