Τα πιροσκί ή περεσκία όπως τα λένε στα ποντιακά, είναι αγαπημένο παραδοσιακό ποντιακό φαγητό εδώ στην Ελλάδα. Είναι μια συνταγή που ήρθε με τις μεταναστευτικές ροές των Ποντίων μετά το διωγμό του 1922.
- Η συνταγή είναι με μεσογειακό άρωμα αφού στη ζύμη έχω προσθέσει και λίγο ούζο με άρωμα γλυκάνισου
Υλικά για τη ζύμη
1.400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
600 ml νερό χλιαρό
150 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα χλιαρό
Περισσότερα ΕΔΩ: